ΓΔ: 790.38 1.43% Τζίρος: 39.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Σημαντικές εισροές στη Mytilineos λόγω MSCI αναμένουν Edison - Morgan Stanley

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley οι εισροές μπορεί να φθάσουν στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ η Edison διατηρεί την τιμή στόχο στα 27 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου 65% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Στη θετική επίδραση που θα έχει για τη Mytilineos η ένταξή της στον δείκτη MSCI Greece, τονίζουν σε εκθέσεις τους τόσο η Edison όσο και η Morgan Stanley, τονίζοντας ότι πέραν όλων των άλλων θα υπάρξουν εισροές κεφαλαίων από παθητικά funds στη μετοχή της ελληνικής εταιρείας. 

Όπως τονίζει η Edison τα ισχυρά μεγέθη της Mytilineos συνέβαλαν και αυτά στην ένταξή της στον δείκτη, με τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας στο α’ τρίμηνο να διαχέονται σε όλους τους τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου, της μεταλλουργίας και της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών αποθήκευσης, οι οποίοι έχουν όλοι επιτύχει αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες μας (ή ελαφρώς υψηλότερα). 

Εκτιμά ότι η Mytilineos βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και έχει επενδύσει για να επωφεληθεί από την ενεργειακή μετάβαση, ως εκ τούτου η Edison διατηρεί την τιμή – στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου 65% σε σύγκριση με τα τρέχοντα αποτελέσματα. 

Αναφέρει ακόμη ότι εντυπωσιάστηκε από την πορεία των οικονομικών μεγεθών της μονάδας Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, ενώ η Mytilineos διαθέτει ένα ώριμο σχέδιο έργων ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ και είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την κινητοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να επικεντρωθεί σε "πράσινα" αναπτυξιακά έργα. 

Προβλέπεται να συνεχιστούν οι ισχυρές επιδόσεις στον τομέα ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Αποθήκευσης, ενώ συνεχίζει να διαθέτει σημαντική χρηματοοικονομική ευελιξία, με συνολική ρευστότητα περίπου 1,5 δισ. ευρώ, η οποία ενισχύεται από τις ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές σε όλους τους τομείς της επιχείρησης. 

Από την πλευρά της σε έκθεσή της η Morgan Stanley, αναφέρεται αναλυτικά στις αλλαγές και τα αναμενόμενα inflows από την αναδιάρθρωση των δεικτών. Ειδικότερα, σχετικά με την τελευταία αναθεώρηση του MSCI, τοποθετεί τη Mytilineos μεταξύ των κερδισμένων, καθώς την κατατάσσει 3η ανάμεσα στις εταιρείες της Ανατολική Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αναθεώρηση.
 
Η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες εισροές κεφαλαίων, μόνο από fund παθητικής διαχείρισης, της τάξης των 120 εκατ. δολαρίων, που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις συναλλαγές σχεδόν ενός ημερολογιακού μήνα διαπραγματεύσεων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.
ΑΓΟΡΕΣ

Citi για Mytilineos: Απογείωση των κερδών, αύξηση 60% το πρώτο τρίμηνο

Η Citi προαναγγέλλει αναβάθμιση τιμής στόχου, καθώς αναμένει αποτελέσματα τριμήνου πάνω από το consensus της αγοράς. Εκτιμά ότι η κερδοφορία όχι μόνο δεν επηρεάζεται, αλλά ευνοείται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου.