ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Deutsche Bank: Στα 1,55 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank

Διατηρείται η σύσταση «αγορά», με εκτίμηση ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων θα φθάσει στο 7,3% το 2023 και στο 8,8% το επόμενο έτος, ενώ η μετοχή έχει περιθώρια ανόδου άνω του 56%.

Περιθώριο ανόδου άνω του 56% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδο διαθέτει η μετοχή της Alpha Bank, όπως εκτιμά η Deutsche Bank σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Ο γερμανικός χρηματοοιονομικός όμιλος προσδίδει σύσταση «αγορά» («buy») για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας και τιμή - στόχο στα 1,55 ευρώ, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Alpha Bank έκλεισε στο επίπεδο των 0,9896 ευρώ. Το περιθώριο ανόδου είναι ιδιαίτερα υψηλό, με τους αναλυτές της Deutsche Bank να θεωρούν πολύ καλά τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου που ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα. 

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους, η Alpha Bank αποτιμάται με 5,3 φορές το 2023 σε όρους κερδοφορίας, με τη μερισματική απόδοση να εκτιμάται στο 7,4% για το 2024. Σε όρους αξίας προς ενσώματη λογιστική αξία, ο τίτλος της Alpha Bank αποτιμάται με 0,4 φορές φέτος και το 2023, ενώ η προβλεπόμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE) εκτιμάται σε 7,3% το 2023 και σε 8,8% το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι στο α' τρίμηνο του 2022, η Alpha Bank συνέχισε τη δυναμική της πορεία στις χορηγήσεις νέων δανείων σύμφωνα με το Στρατηγικό της Σχέδιο. Η συνεχής επέκταση του εγχώριου χαρτοφυλακίου Εξυπηρετούμενων Δανείων με ρυθμό υψηλότερο της αγοράς για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, με καθαρή πιστωτική επέκταση Ευρώ 1 δισ. προς Επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει τη δυναμική του Δικτύου στις πιστοδοτήσεις Επιχειρήσεων.

Σε επίπεδο Ομίλου, τα Εξυπηρετούμενα ανοίγματα αυξήθηκαν κατά 4% σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν σε Ευρώ 29,7 δισ. (+ Ευρώ 1,1 δισ.). Οι νέες εκταμιεύσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε Ευρώ 2,4 δισ. το α’ τρίμηνο 2022 (Ευρώ 1,6 δισ. το δ’ τρίμηνο), παρέχοντας σημαντική στήριξη στην ελληνική οικονομία. Κέρδη μετά από φόρους Ευρώ 125,4 εκατ. Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους Ευρώ 134 εκατ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Περιθώριο ανόδου έως 61% για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος διατηρεί σύσταση «αγορά» για Alpha Bank, η οποία έχει και τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και Εθνική Τράπεζα και σύσταση «διακράτηση» για Eurobank και Τρ. Πειραιώς.
ΑΓΟΡΕΣ

Πρόστιμα σε Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην Πειραιώς επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για μη έγκαιρη δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών και στην Alpha Bank 10.000 ευρώ για πλημμελή τήρηση καταλόγου προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες.
Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.