ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

Alpha Bank: «Buy» με τιμή στόχο 1,2 ευρώ από την Deutsche Bank

Η Alpha Bank υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς εμφανίζει ισχυρά Κέρδη προ Προβλέψεων και τον υψηλότερο Δείκτη CET1 μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύσταση αγοράς («Buy») και την τιμή στόχο 1,2 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η Deutsche Bank, σε έκθεσή της για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού οίκου, η Alpha Bank υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς εμφανίζει ισχυρά Κέρδη προ Προβλέψεων (PPP) και τον υψηλότερο Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Στην έκθεση, επισημαίνεται ότι, μετά από πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, ο Δείκτης CET1 της Alpha Bank διαμορφώνεται στο 14,8%, γεγονός που της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των ΜΕΑ και την καθιστά ως την τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Εχθές, η Alpha Bank ανακήρυξε την Davidson Kempner European Partners LLP προτιμητέο επενδυτή για το project Galaxy, το οποίο περιλαμβάνει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, έναντι 290 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η ολοκλήρωση του project Galaxy και η αποδέσμευση του ισολογισμού της τράπεζας από το μεγαλύτερο μέρος των «κόκκινων» δανείων θα οδηγήσει σε μια «νέα» Alpha Bank.

Μετά το Galaxy, η Alpha Bank θα έχει περιορίσει τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Ελλάδα από 29% σήμερα στο 13% ενώ το απόθεμα των NPLs στην εγχώρια αγορά θα μειωθεί από το ύψος των 12 δισ. ευρώ στα 4,7 δισ. ευρώ. Τα NPEs, που περιλαμβάνουν και δάνεια που έχουν ρυθμιστεί ή εμφανίζουν ενδείξεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αποπληρωμής, από 18,3 δισ. ευρώ σήμερα θα περιοριστούν στα 8 δισ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα με την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξεύρεση επενδυτή, η Alpha Bank είχε υποβάλει τρεις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων – σχέδιο Ηρακλής, για την παροχή εγγύησης για ομολογίες αξίας 3,7 δισ. ευρώ.

Με την υπογραφή της συμφωνίας εντός Δεκεμβρίου θα επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η διοίκηση της Alpha Bank και θα επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του business plan που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, παρά την ριζική ανατροπή των δεδομένων που προκάλεσε η πανδημία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Σύσταση buy από τη Deutsche Bank με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η Alpha Bank αποτελεί την καλύτερη μεσοπρόθεσμη επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής, εκτιμώντας ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα βελτιωθεί σημαντικά.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος προσωπικού στην Alpha Bank

Aίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις. Πλέον του 70% των αιτήσεων προήλθαν από το Δίκτυο της Τράπεζας.