ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

Alpha Bank: «Buy» με τιμή στόχο 1,2 ευρώ από την Deutsche Bank

Η Alpha Bank υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς εμφανίζει ισχυρά Κέρδη προ Προβλέψεων και τον υψηλότερο Δείκτη CET1 μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύσταση αγοράς («Buy») και την τιμή στόχο 1,2 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η Deutsche Bank, σε έκθεσή της για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού οίκου, η Alpha Bank υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς εμφανίζει ισχυρά Κέρδη προ Προβλέψεων (PPP) και τον υψηλότερο Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Στην έκθεση, επισημαίνεται ότι, μετά από πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, ο Δείκτης CET1 της Alpha Bank διαμορφώνεται στο 14,8%, γεγονός που της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των ΜΕΑ και την καθιστά ως την τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Εχθές, η Alpha Bank ανακήρυξε την Davidson Kempner European Partners LLP προτιμητέο επενδυτή για το project Galaxy, το οποίο περιλαμβάνει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, έναντι 290 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η ολοκλήρωση του project Galaxy και η αποδέσμευση του ισολογισμού της τράπεζας από το μεγαλύτερο μέρος των «κόκκινων» δανείων θα οδηγήσει σε μια «νέα» Alpha Bank.

Μετά το Galaxy, η Alpha Bank θα έχει περιορίσει τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Ελλάδα από 29% σήμερα στο 13% ενώ το απόθεμα των NPLs στην εγχώρια αγορά θα μειωθεί από το ύψος των 12 δισ. ευρώ στα 4,7 δισ. ευρώ. Τα NPEs, που περιλαμβάνουν και δάνεια που έχουν ρυθμιστεί ή εμφανίζουν ενδείξεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αποπληρωμής, από 18,3 δισ. ευρώ σήμερα θα περιοριστούν στα 8 δισ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα με την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξεύρεση επενδυτή, η Alpha Bank είχε υποβάλει τρεις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων – σχέδιο Ηρακλής, για την παροχή εγγύησης για ομολογίες αξίας 3,7 δισ. ευρώ.

Με την υπογραφή της συμφωνίας εντός Δεκεμβρίου θα επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η διοίκηση της Alpha Bank και θα επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του business plan που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, παρά την ριζική ανατροπή των δεδομένων που προκάλεσε η πανδημία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη FTSE4Good για πέμπτη συνεχή χρονιά

Ο δείκτης Financial Times Stock Exchange4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες σε αναδυόμενες αγορές με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση. Συνεχίζει η Alpha Bank να διατηρεί διαχρονικά την υψηλή της επίδοση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν

Οι δικαιούχοι, πραγματοποιώντας σύνδεση στο myAlpha mobile μέσω του κινητού τους, βρίσκουν αυτόματα διαθέσιμο το Freedom Pass τους, το οποίο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα για αγορές σε φυσικά καταστήματα και για online αγορές.