ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από Deutsche Bank με σύσταση «buy»

Το περιθώριο ανόδου για την μετοχή της Alpha Bank διαμορφώνεται στο 87%, αποτελώντας το μεγαλύτερο ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, με την τιμή στόχο να ανεβαίνει σε 1,55 ευρώ.

Έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες δημοσίευσε χθες η Deutsche Βank, στην οποία διατυπώνει τις εκτιμήσεις της αναφορικά με τη δυναμική του εγχώριου τραπεζικού κλάδου «να επωφεληθεί περισσότερο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ».

Για το 2023, ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για το καθαρό έσοδο τόκων (NII) κατά περίπου 15%, με πιθανότητα περαιτέρω ανόδου «εάν η ΕΚΤ συνεχίσει την "επιθετική" της πολιτική στην αύξηση των επιτοκίων».

Ειδικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank, οι αναλυτές του οίκου αυξάνουν την τιμή – στόχο σε €1,55 – από €1,45 προγενέστερα, και διατηρούν τη σύσταση αγοράς (buy), με το περιθώριο ανόδου (upside) να διαμορφώνεται στο 87%, αποτελώντας το μεγαλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

«Η μετοχή της Alpha Bank δείχνει να είναι η πιο ισορροπημένη βάσει της αναλογίας κινδύνου – απόδοσης», σημειώνεται στην έκθεση χαρακτηριστικά. «Το β’ τρίμηνο 2022 είδαμε ενίσχυση στο καθαρό έσοδο τόκων, η οποία αναμένουμε να ενισχυθεί περαιτέρω, βάσει και της σημαντικής πιστωτικής επέκτασης. Η πρόβλεψή μας για το καθαρό έσοδο τόκων αγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2023, αντί του 2024 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Παράλληλα, αναμένουμε Απόδοση Ενσώματης Καθαρής Θέσης (RοTE) της τάξεως του 10% μέχρι το 2024 και ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης πάνω από 13% το 2023, και σίγουρα πάνω από 14% μέχρι το 2024, γεγονός που θα επιτρέψει την επαναδιανομή μερισμάτων για αυτά τα δύο έτη», σημειώνει για την Alpha Bank ο γερμανικός οίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Σύσταση buy από τη Deutsche Bank με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η Alpha Bank αποτελεί την καλύτερη μεσοπρόθεσμη επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής, εκτιμώντας ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα βελτιωθεί σημαντικά.
Papagaryfalloy-Lazaros-Alpha-Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαγαρυφάλλου: Μετασχηματισμός είναι μία καθοριστική αλλαγή στη νοοτροπία

Όσον αφορά τις αλλαγές που έχει εισάγει η τράπεζα στο λειτουργικό της μοντέλο, ο Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer του Ομίλου, αναφέρθηκε στη μετάβαση από ένα προϊοντικό σε ένα πελατοκεντρικό μοντέλο.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.