ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Alpha Bank: Η Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Galaxy

To Galaxy περιλαμβάνει τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, ύψους 10,8 δισ. ευρώ και πώληση της Cepal. Στόχος η οριστικοποίηση της συμφωνίας έως το τέλος του έτους.

Την Davidson Kempner European Partners LLP ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή η Alpha Bank για το project Galaxy, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της. 

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή Galaxy περιλαμβάνει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, έναντι 290 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 2.11.2020 ανακοίνωσής της, η Άλφα Τράπεζα Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά την συνεδρίασή του στις 20.11.2020, αξιολόγησε τις δεσμευτικές προσφορές, που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy και την πώληση έως 100% των μετοχών της CEPAL Hellas FInancial Services ΜΑΕ Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την Davidson Kempner European Partners LLP.

Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, εισέρχεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Davidson Kempner με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Galaxy έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της επί της συγκεκριμένης συναλλαγής». 

Όπως αναφέρει το Business Daily, για την επιλογή του επενδυτή μέτρησαν ιδιαίτερα η αποφασιστικότητα του επενδυτή να διασφαλίσει την  ανάπτυξη της Cepal με στόχο να καταστεί ο μεγαλύτερος servicer στην Ελλάδα, αλλά και η βούληση της Davidson Kempner να κινηθεί με υψηλή ταχύτητα με στόχο την ολοκλήρωση της συναλλαγής εντός του χρονοδιαγράμματος της διοίκησης Ψάλτη.

Η Davidson Kempner έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα πλειοδότησε στο διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του χαρτοφυλακίου Nemo μεικτής λογιστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ περίπου. Την ίδια περίοδο, μέσω του servicer Prelios που της ανήκει στην Ιταλία, υπέγραψε συμφωνία και με την ιταλική Intesa για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ περιλαμβανομένης της απόκτησης χαρτοφυλακίου ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στις τάξεις της Alpha Bank, αν και επισήμως οι άνθρωποι της έχουν αποφύγει τοποθετήσεις για την πρόοδο της συναλλαγής, ωστόσο επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για την εξέλιξη της συναλλαγής. Επισημαίνουν το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με την επανέναρξη της διαδικασίας της συναλλαγής, τις προσφορές που κατατέθηκαν και την τελική επιλογή προτιμητέου επενδυτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δράσεις της Alpha Bank για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στον άξονα του Πολιτισμού, η Alpha Bank, αξιοποιώντας την ισχυρή πολιτιστική της ταυτότητα, ενώνει τις δυνάμεις της με το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Εθνική Τράπεζα στη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821. Πριν και Μετά».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκε το σημείωμα για την απόσχιση κλάδου τραπεζικής της Alpha

Στο πλαίσιο της διάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank θα μεταβιβαστεί στην επωφελούμενη, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της διασπώμενης.