ΓΔ: 898.26 0.34% Τζίρος: 19.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Alpha Bank: Η Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Galaxy

To Galaxy περιλαμβάνει τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, ύψους 10,8 δισ. ευρώ και πώληση της Cepal. Στόχος η οριστικοποίηση της συμφωνίας έως το τέλος του έτους.

Την Davidson Kempner European Partners LLP ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή η Alpha Bank για το project Galaxy, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της. 

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή Galaxy περιλαμβάνει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους έως 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, έναντι 290 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 2.11.2020 ανακοίνωσής της, η Άλφα Τράπεζα Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά την συνεδρίασή του στις 20.11.2020, αξιολόγησε τις δεσμευτικές προσφορές, που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy και την πώληση έως 100% των μετοχών της CEPAL Hellas FInancial Services ΜΑΕ Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την Davidson Kempner European Partners LLP.

Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, εισέρχεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Davidson Kempner με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Galaxy έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της επί της συγκεκριμένης συναλλαγής». 

Όπως αναφέρει το Business Daily, για την επιλογή του επενδυτή μέτρησαν ιδιαίτερα η αποφασιστικότητα του επενδυτή να διασφαλίσει την  ανάπτυξη της Cepal με στόχο να καταστεί ο μεγαλύτερος servicer στην Ελλάδα, αλλά και η βούληση της Davidson Kempner να κινηθεί με υψηλή ταχύτητα με στόχο την ολοκλήρωση της συναλλαγής εντός του χρονοδιαγράμματος της διοίκησης Ψάλτη.

Η Davidson Kempner έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα πλειοδότησε στο διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του χαρτοφυλακίου Nemo μεικτής λογιστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ περίπου. Την ίδια περίοδο, μέσω του servicer Prelios που της ανήκει στην Ιταλία, υπέγραψε συμφωνία και με την ιταλική Intesa για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ περιλαμβανομένης της απόκτησης χαρτοφυλακίου ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στις τάξεις της Alpha Bank, αν και επισήμως οι άνθρωποι της έχουν αποφύγει τοποθετήσεις για την πρόοδο της συναλλαγής, ωστόσο επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για την εξέλιξη της συναλλαγής. Επισημαίνουν το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με την επανέναρξη της διαδικασίας της συναλλαγής, τις προσφορές που κατατέθηκαν και την τελική επιλογή προτιμητέου επενδυτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Nexi ο τομέας συναλλαγών καρτών της Alpha Bank έναντι 157 εκατ. ευρώ

Η Alpha θα προχωρήσει σε απόσχιση του τομέα καρτών εισφέροντάς το στη νέα εταιρεία όπου η Nexi θα έχει το 51%. Η συναλλαγή ενισχύει κατά 40 μονάδες βάσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη FTSE4Good για πέμπτη συνεχή χρονιά

Ο δείκτης Financial Times Stock Exchange4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες σε αναδυόμενες αγορές με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση. Συνεχίζει η Alpha Bank να διατηρεί διαχρονικά την υψηλή της επίδοση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.