ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μικρή πτώση στην Wall Street μετά από τριήμερο ανόδου

Ανησυχία προκαλούν στις αγορές οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου λήγει η διορία που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για την επιβολή δασμών 15% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών.

H Wall Street υποχωρεί σήμερα, μετά από τρεις διαδοχικές ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να στρέφονται στις κεντρικές τράπεζες και στο εμπόριο. Ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου λήγει η διορία που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για την επιβολή δασμών 15% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 156 δισ. δολαρίων. 

Ο Dow Jones πέφτει -0,22% στις 27.954 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση -0,11% στις 3.142 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί -0,10%  στις 8.648 μονάδες.

Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον διαπραγματεύονται μια εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης που αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση των δασμών, αλλά εξακολουθούν να διαφωνούν για βασικές λεπτομέρειες. Ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, δήλωσε την Παρασκευή ότι η προθεσμία συνεχίζει να ισχύει, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ικανοποιημένος από την πορεία των εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγορές εξακολουθούν να ελπίζουν ότι, εάν υπάρξουν δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, η προθεσμία για τη συμφωνία θα παραταθεί, ενώ αναμένουν περισσότερες θετικές κινήσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες βάζει φρένο σε επενδυτικές κινήσεις.

Πίεση στις αγορές δημιούργησαν και τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα, που έδειξαν ότι οι εξαγωγές το Νοέμβριο μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα, καταδεικνύοντας το οικονομικό κόστος της συνέχισης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ