ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διατήρηση μεταβλητότητας και επιλεκτικών τοποθετήσεων

Στάση αναμονής εξαιτίας και της αυριανής κρίσιμης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τόσο από τη Moody's όσο και από τη DBRS, αν και οι ανλαυτές δεν αναμένουν αλλαγές από τους δύο οίκους.

Τάσεις ανάλογες με αυτές που επικράτησαν τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις κυρίως μετοχών εταιρειών που ανακοίνωσαν θετικά μεγέθη εξαμήνου, εκτιμούν ότι θα επικρατήσουν και σήμερα οι αναλυτές, με το ΧΑ να συνεχίζει να εμφανίζει πορεία αρκετά καλύτερη αυτής των ξένων αγορών. 

Οι διαθέσεις των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν τεταμένες και επικεντρωμένη στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, με φόβους ότι η Fed την επόμενη εβδομάδα δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμη και σε αύξηση επιτοκίων κατά 1%, με τις αγορές, πάντως, να θεωρούν απόλυτα βέβαιη μία αύξηση κατά 0,75% μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. 

Η εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία αποτυπώνεται και στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, τα οποία κινούνται πτωτικά, αν και η Wall Street κατόρθωσε χθες να μαζέψει μέρος των πολύ μεγάλων απωλειών της Τρίτης, όπου από τις αγορές «χάθηκε» ποσό που ξεπερνά τα 1,5 τρισ. δολάρια. 

Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Aegean Airlines με τους αναλυτές να περιμένουν καθαρά κέρδη πέριξ των 10 εκατ. ευρώ, και η Πλαστικά Θράκης. 

Η αυριανή μέρα είναι η πιο σημαντική της εβδομάδας, καθώς στο κλείσιμο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, ενώ το βράδυ Moody’s και DBRS θα αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία. Η Moody’s έχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο με 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική και η DBRS είναι μόλις μία κάτω από την επενδυτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.