ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών

Πρωταγωνιστούν, εκ νέου, οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Θετική πορεία για σχεδόν το σύνολο των blue chips. Άνω των 840 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Επιστροφή υψηλότερα των 840 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και πορεία πολύ καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με θετικό πρόσημο. 

Θετικά αλλά με κέρδη αρκετά πιο χαμηλά από την εγχώρια αγορά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,26%, ενώ κέρδη 0,28% εμφανίζει ο γερμανικός DAX.

Στις 11:23 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει άνοδο 1,06% στις 845,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 7,11 εκατ. ευρώ, ενώ 55 μετοχές εμφανίζουν άνοδο, έναντι 13 που κινούνται χαμηλότερα. Στο +1,20% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,90%. 

Ισχυρά ανοδική κίνηση και κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank στο +1,89%, τη Eurobank να ενισχύεται 2,10%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 1,15% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 2,57% υψηλότερα. 

Με θετικό πρόσημο οι δεικτοβαρείς τίτλοι, ενώ ήπιες απώλειες εμφανίζουν τόσο τα ΕΛΠΕ στο -0,31% όσο και η Motor Oil στο -0,06% μετά από αρκετές ημέρες σημαντικών πιέσεων. Κέρδη 0,8% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,90%, τον ΟΠΑΠ στο +0,98% και τη ΔΕΗ να έχει κέρδη 0,28%. 

Οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις αν και αρκετά προσεκτικές, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης η οποία κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στο κλείσιμο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, ενώ το βράδυ Moody’s και DBRS θα αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία. Η Moody’s έχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο με 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική και η DBRS είναι μόλις μία κάτω από την επενδυτική.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται όλοι οι κλαδικοί δείκτες με μόνη εξαίρεση τον δείκτη του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: της Τράπεζας Αττικής με κέρδη 18,32% και της ΕΛΓΕΚΑ με 4,16%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: της Σωλ. Τζιρακιάν με απώλειες 3,29 και της ΑΒΕ (-3,06%). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.