ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kryptonomismata, ethereum
Φωτο: Pixabay

Ethereum: Αναβάθμιση του λογισμικού με στόχο να κτυπήσει το bitcoin

Μέσω της διαδικασίας Merge το δεύτερο πιο γνωστό κρυπτονόμισμα προχωρά σε μείωση κατά 99% της κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή του.

Με στόχο να μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ενεργοβόρα παραγωγή του το δεύτερο πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, Ethereum, προχώρησε στην αναβάθμιση του λογισμικού του, συνεχίζοντας την προσπάθεια να εκθρονίσει από την κορυφή το Bitcoin. 

Το Merge, όπως είναι η κωδική ονομασία, αντικατέστησε τους υπολογιστές που απαιτούσαν πολλή ενέργεια για τις συναλλαγές στο δίκτυο, με μια πιο ενεργειακά αποδοτική ρύθμιση χρησιμοποιώντας στοίβες του token του δικτύου Ether, τοποθετημένες σε ειδικά πορτοφόλια. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση ενέργειας του Ethereum θα μειωθεί κατά 99%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg το Merge δεν αλλάζει τίποτα στην εμπειρία του τελικού χρήστη Ethereum, αλλά είναι ένα βασικό σκαλοπάτι για περισσότερες αναβαθμίσεις, που θα καταστήσουν το δίκτυο ταχύτερο και φθηνότερο και θα αυξήσουν περαιτέρω το status και τη χρήση του.

Παράλληλα, αλλάζει τις ιδιότητες του κρυπτονομίσματος Ether, καθώς η αναμενόμενη μείωση της προσφοράς του μετά την ολοκλήρωση του merge το καθιστά πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι η τιμή του Ether υπερπενταπλασιάστηκε το 2021, ξεπερνώντας σε απόδοση το Bitcoin, εν μέρει λόγω της αισιοδοξίας για το Merge. Και τα δύο ψηφιακά νομίσματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τότε που έφτασαν σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο Νοέμβριο, με το Ether να έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

Η αναβάθμιση φέρνει το Ether σε μία νέα εποχή, καθώς οι υπολογιστές για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές δεν θα καταναλώνουν ενέργεια αλλά μεταφέρονται από το «proof of work» στο «proof of stake». Συνολικά, η αναβάθμιση εξετάζεται για περισσότερα από επτά χρόνια.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ