ΓΔ: 819.82 -0.40% Τζίρος: 10.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:58:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Synallagma
Φωτο: Shutterstock

Οριακές μεταβολές και πολύ χαμηλός τζίρος για το Χρηματιστήριο

Σε επίπεδα... 15Αυγουστου ο τζίρος στην αγορά, ενώ συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι μετοχές των Eurobank και Jumbo με κέρδη άνω του 2%. Ράλι για τον τίτλο της Epsilon Net με άνοδο που ξεπερνά το 5%.

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται η αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι κάτι παραπάνω από υποτονικό, γεγονός που απεικονίζεται πλήρως στον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο και το θετικό για το Χρηματιστήριο Αθηνών να είναι ότι συνεχίζει να ακολουθεί πορεία  καλύτερη αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών. 

Στην Ευρώπη, σε αντίθεση με το ΧΑ, επικρατούν πτωτικές τάσεις, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία διατηρήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο αρκετών ετών και εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων της Fed. Πτώση 0,58% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, ενώ απώλειες 0,7% εμφανίζει ο γερμανικός DAX

Αντίθετα ο Γενικός Δείκτης στις 14:20 συνεχίζει να κινείται με θετικό πρόσημο, καθώς ενισχύεται 0,33% στις 836,07 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 835,56 μονάδων και του υψηλού των 842,03 μονάδων. Στα 18,46 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, ενώ υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση διαμορφώθηκε μόλις στα 26,8 εκατ. ευρώ και ήταν η δεύτερη χαμηλότερη από την αρχή του 2022. Κέρδη 0,64% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,15%. 

Στο +1,20% ο τραπεζικός δείκτης, όπου ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank με κέρδη που σταθερά ξεπερνούν το 2%, στο +1,42% η Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,58%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,42% χαμηλότερα. Στο +2,74% ο τίτλος της Attica Bank, η οποία ανακοίνωσε ότι η διαδικασία υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού η τράπεζα έλαβε τις προκαταρκτικές εκθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Μαζεύουν τα αρχικά τους κέρδη αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Coca-Cola HBC να έχει σβήσει όλη την αρχική της άνοδο και να κινείται πλέον με χωρίς μεταβολή. Άνοδος 0,45% για τον ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ στο +1,53%, ενώ κέρδη 1,16% εμφανίζει η ΔΕΗ. Στο +2,26% ο τίτλος της Jumbo, η οποία ανακοίνωσε χθες ιδιαίτερα θετικά μεγέθη α' εξαμήνου αλλά και την έκτακτη διανομή 0,385 ευρώ. Στασιμότητα για τον τίτλο της Lamda, με τον επικεφαλής της Οδυσσέα Αθανασίου να τονίζει ότι οι πρώτες  εισπράξεις για τη Lamda Development από τα οικιστικά έργα στο Ελληνικό θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Κέρδη άνω του 5% και για την Epsilon Net, η οποία ανακοίνωσε αύξηση υψηλότερη του 70% για τζίρο και κερδοφορία στο α' εξάμηνο. 

Η πορεία του ΧΑ αποδεικνύει ότι οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο της αγοράς περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, έως ένα βαθμό, για τα επιτόκια με τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει κατά κύριο λόγο τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τουλάχιστον κατά 0,75% και το γεγονός αυτό θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην ΕΚΤ να συνεχίσει και αυτή με τη σειρά της την εφαρμογή πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.