ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα και διατήρηση του αρνητικού κλίματος

Στο αρνητικό διεθνές κλίμα προστίθεται και η ανησυχία για τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας και το κατά πόσο θα εφαρμόσει, όπως έχει υποσχεθεί, οικονομική πολιτική ανάλογη με αυτήν του Μ. Ντράγκι.

Διόλου υποστηρικτικό για το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν είναι το διεθνές κλίμα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι μετοχές εισέρχονται σε περίοδο bear market και πολύ δύσκολα θα υπάρξει σημαντική αλλαγή των τάσεων στις αγορές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. 

Πτωτικές οι τάσεις που επικρατούν στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να αποδυναμώνεται 0,67%, ενώ στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού έρχεται και προστεθεί και η ανησυχία για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, όπου επικράτησε ο ακροδεξιός συνασπισμός υπό την Τζ. Μελόνι, ο οποίος, πάντως, έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει το οικονομικό πρόγραμμα του Μάριο Ντράγκι. 

Στην εγχώρια αγορά η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου, με τις περισσότερες εισηγμένες, μέχρι στιγμής να έχουν εκπλήξει θετικά, ανακοινώνοντας αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Όμως, όπως τονίζει ο κ. Μ. Χατζηδάκης της Beta Χρηματιστηριακή, «ο Γ.Δ. δύσκολα θα αποφύγει το ραντεβού με τα νέα χαμηλά έτους, αφού η διαγραμματική εικόνα μοιάζει ιδιαίτερα φορτισμένη αρνητικά. Οι γραμμές άμυνας στις 830 και 810 μονάδες έπεσαν χωρίς ιδιαίτερα μάχη, με την αγορά να ξαναποκτά πτωτική σε ένταση και συναλλαγές μετά την διάσπαση των 800 μονάδων. Αν και ο Γενικός Δείκτης εισήλθε σε υποτιμημένες ζώνες τιμών, δεν αποκλείεται να δούμε την τοπική εκτόνωση της κίνησης προς τις 780 μονάδες αφού νωρίτερα δεν μεσολαβεί κάποιο αξιόπιστο ενδιάμεσο επίπεδο στήριξης. Όπως και στο παρελθόν η αποδυνάμωση των συναλλακτικών όγκων θα μας δώσει μια πρώτη ένδειξη βραχυπρόθεσμης αντιστροφής της τάσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.