ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσδοκίες αντίδρασης μετά τη συνεχή πτώση

Διατηρούνται οι ανησυχίες για επιτόκια, ύφεση και ενεργειακή κρίση, αλλά παράλληλα οι συνεχείς πιέσεις έχουν δημιουργήσει αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες, τονίζουν οι αναλυτές.

Πιθανότητες να υπάρξει ανοδική αντίδραση τόσο στην εγχώρια όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές «βλέπουν» οι αναλυτές, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, καθιστώντας ορισμένες μετοχές αγοραστικές ευκαιρίες. 

Παρά ταύτα οι ανησυχίες για επιτόκια, πιθανότητα διολίσθησης κορυφαίων οικονομιών στην ύφεση και φυσικά η ενεργειακή κρίση συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις, ενώ, πλέον, στο προσκήνιο έχει εισέλθει κα ο φόβος ότι ο άνωθεν συνδυασμός θα πλήξει τελικά και την εταιρική κερδοφορία, η οποία, ιδιαίτερα στην περίπτωση των ελληνικών εισηγμένων, ακολούθησε εξαιρετική πορεία στο α' εξάμηνο. 

Σημαντική άνοδο για τις μετοχές δείχνουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με Stoxx 600 και DAX να εμφανίζουν άνοδο κοντά στο 1%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street, η οποία παρέμεινε στη χθεσινή συνεδρίαση δέσμια των διαθέσεων για αποχώρηση από τις μετοχές και στροφή στην ασφάλεια των μετρητών. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 5,86 εκατ. νέες μετοχές από την πρόσφατη αύξηση οι οποίες συνδέονται με τη δημόσια πρόταση για τη Byte, ενώ σε μακροοικονομικό επίπεδο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την πορεία χορηγήσεων αλλά και καταθέσεων. 

Παράλληλα το επόμενο 3ημερο θα υπάρξει ένας καταιγισμός ανακοινώσεων μεγεθών α' εξαμήνου, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το περιθώριο που έχουν οι εισηγμένες για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων α' εξαμήνου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει αύριο ο ΑΔΜΗΕ και την Πέμπτη η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Ξεπερνούν το 2% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με τον Γεν. Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων και την αγορά να εμφανίζει πορεία καλύτερη της Ευρώπης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση με τις τράπεζες σταθερά στο επίκεντρο

Η αγορά παρακολουθεί τη συνέχιση της αντιπαλότητας μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, ενώ το σχετικά αρνητικό διεθνές περιβάλλον εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις σημερινές συναλλαγές και στο ΧΑ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ενεργειακή ώθηση για το ΧΑ, προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τα ΕΛΠΕ και το 1% για τη Motor Oil, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις τραπεζικές μετοχές.