ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσδοκίες για θετική πορεία αλλά και μεταβλητότητα

Οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου αποσπούν μέρος της επενδυτικής προσοχής, με την ηρεμία να επιστρέφει, προς το παρόν, στην αγορά ομολόγων.

Θετική πορεία προμηνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και διατήρηση της έντονης μεταβλητότητας που χαρακτήρισε τις χθεσινές συνεδριάσεις αναμένουν οι αναλυτές, καθώς οι παράγοντες που καθιστούν λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές παραμένουν «ζωντανοί». 

Σημαντικό μερίδιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει στραφεί και στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να ξεπερνά χθες έστω και πρόσκαιρα το επίπεδο του 5%, ενώ η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας αλλά και η φημολογία ότι η ΕΚΤ προχωρά σε αγορές ιταλικών ομολόγων, φαίνεται να καλμάρει τουλάχιστον προσωρινά τη συγκεκριμένη αγορά. 

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα α’ εξαμήνου πριν από το άνοιγμα, ενώ μετά το κλείσιμο της αγοράς τα μεγέθη τα μεγέθη της θα δημοσιοποιήσει, μεταξύ άλλων, και η Lamda Development. 

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των εισηγμένων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, με ισχυρή αύξηση τόσο του τζίρου όσο και της κερδοφορίας, κάτι, όμως, λόγω δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας που δεν έχει αποτυπωθεί και στην πορεία των μετοχών τους. 

Ταυτόχρονα το ΧΑ έχει φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα από τεχνικής φύσεως, με τη Merit να εκτιμά ότι σημεία στήριξης για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 779 και 772 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 850 μονάδες
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτικότητα και διακύμανση σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, Τράπεζας Πειραιώς και Viohalco, με τον Γεν. Δείκτη να κινείται με διακύμανση λίγο πάνω από τις τέσσερις μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι αρκετά ήπια.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές

Ξεπερνούν το 2% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με τον Γεν. Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων και την αγορά να εμφανίζει πορεία καλύτερη της Ευρώπης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση με τις τράπεζες σταθερά στο επίκεντρο

Η αγορά παρακολουθεί τη συνέχιση της αντιπαλότητας μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, ενώ το σχετικά αρνητικό διεθνές περιβάλλον εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις σημερινές συναλλαγές και στο ΧΑ.