ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή η ανοδική αντίδραση λόγω και εταιρικών μεγεθών

Στην εγχώρια αγορά η ολοκλήρωση σήμερα των ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου πιθανώς να προκαλέσει ένα επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σταθερά στη δίνη ενός ενίοτε όχι δικαιολογημένου sell off βρίσκονται οι μετοχές σε διεθνές επίπεδο και αυτό επηρεάζει άμεσα και το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι το οποίο αποδείχθηκε απόλυτα στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου το ΧΑ κινούνταν σε υπεραπόδοση έναντι της Ευρώπης αλλά τελικώς έχασε όλα τα κέρδη του και προσγειώθηκε σε αρνητικό πρόσημο. 

Η διατήρηση των μεγάλων πιέσεων και στη Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί σε νέο χαμηλό για το τρέχον έτος, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία, αν και τα futures των ευρωπαϊκών αγορών υποδεικνύουν θετικό άνοιγμα για τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. 

Στην εγχώρια αγορά η ολοκλήρωση σήμερα των ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου πιθανώς να προκαλέσει ένα επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities αναμένεται να υπάρχουν μεικτές τάσεις στο άνοιγμα καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις ελκυστικές αποτιμήσεις με την καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων μεταξύ αυτών οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, η οικονομική επιβράδυνση και ο υψηλός πληθωρισμός.

Από την πλευρά της η Euroxx εκτιμά ότι η λήξη εννεαμήνου θα φέρει κινήσεις ωραιοποίησης με τα αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομάδα κερδών στο Χρηματιστήριο με άνοδο 3,11% για τον Γενικό Δείκτη

Με εβδομαδιαία άνοδο κατά 5,6%, ο τραπεζικός δείκτης έδωσε βηματισμό στην αγορά. Αντίσταση στις πιέσεις και κλείσιμο με μικρές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση. Εντυπωσιακό γύρισμα της ΔΕΗ από πτώση σε άνοδο κατά 1,95%.