ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Θετικό γύρισμα για το Χρηματιστήριο, καλύτερη εικόνα έναντι της Ευρώπης

Μάζεψε όλες τις αρχικές της απώλειες η αγορά, με τη μετοχή του ΟΛΠ να ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 5%, ενώ στο +2% κινείται η Alpha Bank. Επιστρέφει σε επαφή με τις 800 μον. ο Γεν. Δείκτης.

Συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έσβησε όλες τις αρχικές του απώλειες και κινείται, πλέον, με θετικό πρόσημο. 

Αντίθετα στην Ευρώπη συνεχίζονται οι πιέσεις, αν και αρκετά πιο περιορισμένες σε σύγκριση με το ξεκίνημα των συνεδριάσεων, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,59% και τον DAX στο -0,51%. Μεικτές οι τάσεις για τα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 έχει κέρδη 0,15%. 

Στις 14:06 ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 0,43% στις 796,31μονάδες, το οποίο είναι και το μέχρι τώρα υψηλό ημέρας, ενώ το χαμηλό ήταν στο επίπεδο των  787,23. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει, όμως, η αξία των συναλλαγών στα 15,8 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,46% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο -0,66%. 

Γυρίζει σε θετικό πρόσημο ο τραπεζικός δείκτης στο 0,09%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 2,48%, τη Eurobank να έχει απώλειες 1,52%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,07% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,39% χαμηλότερα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετ0χή του ΟΛΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 5%, ενώ άνοδο υψηλότερη του 1% εμφανίζουν ΕΛΠΕ και Motor Oil, καθώς η έκτακτης φορολόγηση στα διυλιστήρια θα είναι μικρότερη από όσο αναμενόταν. Θετική στροφή και για την Coca-Cola HBC με κέρδη 1,09%, με τον ΟΤΕ στο +0,94%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,08% και τη ΔΕΗ να έχει άνοδο 1,15%. 

Μεικτά τα μηνύματα που στέλνει η οικονομία, καθώς η μεταποίηση συνέχισε να βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Σεπτέμβριο, αν και η εικόνα της βελτιώθηκε σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες. 

Από την άλλη, όμως, σημειώθηκε βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, ο οποίος παραμένει σταθερά σε καλύτερη πορεία σε σύγκριση τόσο με αυτούς της ευρωζώνης όσο και του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Την ίδια ώρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 περιλαμβάνεται ένα ειδικό «μαξιλάρι» ενός δσ. ευρώ για πρόσθετα μέτρα στήριξης, κυρίως εξαιτίας της εκτίμησης για περαιτέρω αύξηση του ενεργειακού κόστους. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Η Coca-Cola HBC «κρατά» το Χρηματιστήριο, σε ελεύθερη πτώση ο τζίρος

Σταθερά σε ανοδική πορεία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Καλή η εικόνα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική Τράπεζα. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η αξία συναλλαγών.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Βαραίνει το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, σε τροχιά πτώσης και το ΧΑ

Φόβοι για τις αυξήσεις επιτοκίων και αναταράξεις στα συνταξιοδοτικά ταμεία της Βρετανίας οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ υποχωρούν τα futures στις ΗΠΑ. Μικρή πτώση στην Αθήνα, πίεση στις τράπεζες, στήριξη από Coca Cola HBC.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.