ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: «Μάζεμα» κερδών μετά το διήμερο ράλι αναμένουν οι αναλυτές

Αρκετά στελέχη της Fed έσπευσαν να περιορίσουν τη μεγάλη αισιοδοξία των αγορών ότι η τράπεζα θα ακολουθήσει λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική το επόμενο διάστημα.

«Μάζεμα» των ανοδικών τάσεων που έχουν επικρατήσει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις αναμένεται σήμερα για τις μετοχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τον Οκτώβριο με κάτι παραπάνω από θετικές διαθέσεις μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο Σεπτέμβριο. 

Συνεχίστηκε χθες το ράλι, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, για τη Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει το καλύτερο διήμερο του από τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να εξετάζουν την πιθανότητα η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed να συνεχιστεί με ηπιότερο ρυθμό τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης κινούμενος όλη την ημέρα σε θετική τροχιά έκλεισε στις 823,09 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 2,35%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 810,00 μονάδες (+0,72%) και υψηλό στις 823,85 μονάδες (+2,44%). Ο FTSE 25 έκλεισε στις 1.984,25 μονάδες με άνοδο 2,57%, ο Mid Cap υστέρησε με άνοδο 1,02% και κλείσιμο στις 1.265,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 535,55 μονάδες με άνοδο 4,02%. Στο σύνολο της αγοράς 87 μετοχές είχαν άνοδο έναντι 35 με πτώση. 

Πτωτικά κινούνται τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,3%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 υποχωρεί 0,4%. 

Ανάλογο ήταν το κλίμα που επικράτησε τόσο στην Ευρώπη όσο και στην εγχώρια αγορά, καθώς αν και δεν έχει αλλάξει η μεγάλη εικόνα που οδήγησε στις εξαιρετικά μεγάλες απώλειες του Σεπτέμβρη, οι αγορές έβγαλαν Δευτέρα και Τρίτη πολύ δυναμική αντίδραση, που δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να συνεχιστεί, καθώς είχαν περάσει σε υπερπουλημένα επίπεδα. 

Το καλό κλίμα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί και σήμερα σε διεθνές επίπεδο αλλά και στην εγχώρια αγορά, για την οποία το μεγάλο ζητούμενο είναι να υπάρξει και σημαντική ανάκαμψη στην αξία των συναλλαγών πέραν των μετοχικών αποτιμήσεων. 

Όπως σημειώνει η Eurobank Equities «για σήμερα αναμένουμε μερική εξασθένιση του διήμερου ράλι, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της Fed μάζεψαν τις προσδοκίες των αγορών για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις». 

Από την πλευρά της η Euroxx εκτιμά ότι «αναμένουμε ότι η αγορά θα συνεχίσει να αντανακλά τις θετικές διεθνείς τάσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.