ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις σταθεροποίησης «βλέπουν» οι αναλυτές

Σταθερά στην πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, με τα μακροοικονομικά δεδομένα να συνεχίσουν να στηρίζουν τη διάθεση για νέες αυξήσεις.

Θετική πορεία δείχνουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, αν και οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στην πολιτική των κεντρικών τραπεζών και πόσο επιθετικές θα συνεχίσουν να είναι στις αυξήσεις επιτοκίων. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ο Dow Jones αντέδρασε από τα χαμηλά ημέρας στις 29.886 μονάδες, έφτασε έως και τις 30.454 αλλά τελικά έκλεισε στις 30.273 με μικρές απώλειες 0,14% ή 42 μονάδων. Ακολουθώντας παρόμοια πορεία, ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.782 μονάδες με -0,22% και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq στις 11.148 με -0,25%. 

Η εγχώρια αγορά ακολούθησε, για μία ακόμη συνεδρίαση, πορεία καλύτερη των διεθνών, καθώς  η διακύμανση για το Γενικό Δείκτη ήταν μόλις 6,24 μονάδων ή ποσοστό 0,76%, στοιχείο που μαρτυρά ότι οι επενδυτές δεν προχώρησαν σε ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να διαταράξουν το status quo της αγοράς. Πιο αναλυτικά, ο Γενικό Δείκτη έκλεισε στις 819,14 μονάδες με διόρθωση 0,48%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 818,22 μονάδες (-0,59%) και υψηλό στις 824,46 μονάδες (+0,17%).

Με ήπια κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα κρατικά ομόλογα έχουν επιστρέψει στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, καθώς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των αποδόσεων. 

Όπως σημειώνει η Eurobank Equities «για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές φαίνονται προετοιμασμένες για μία ανάκαμψη από τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, καθώς οι πιθανότητες νέας επιθετικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες μειώνονται».

Από την πλευρά της η Euroxx αναφέρει ότι «περιμένουμε το αρνητικό momentum να επικρατήσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.