ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Στάση αναμονής των επενδυτών αλλά και χαμηλός τζίρος για το ΧΑ

Χωρίς μεγάλες εξάρσεις η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη εντός στενού εύρους διακύμανσης και την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Παραμένει κοντά στις 890 μον. ο ΓΔ.

Εντός στενού εύρους διακύμανσης και με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, κυρίως από πλευράς πωλητών, κινείται η αγορά, με το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στις σημερινές ανακοινώσεις μεγεθών εννεάμηνου από τις εισηγμένες. 

Κλίμα «αυτοσυγκράτησης» και σε διεθνές επίπεδο, με τον Stoxx 600 να έχει κέρδη μόλις 0,03%, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 ενισχύεται 0,40%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:07 εμφανίζει πτώση 0,39% στις 888,31 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 886,51 μονάδων και του υψηλού των 893,40 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 19,1 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,52% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο -0,06%. 

Στο -0,78% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Alpha Bank να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να υποχωρεί 1,81%. Στο -0,47% η Eurobank και στο -0,52% η Εθνική Τράπεζα, οι οποίες θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους μετά το σημερινό κλείσιμο, ενώ στο +0,08% κινείται η Τρ. Πειραιώς

Επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τις ΟΤΕ και Τιτάν, που ανακοίνωσαν πριν το άνοιγμα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, να υποχωρούν 0,88% και 1,17% αντίστοιχα. Απώλειες 0,43% για την Coca-Cola HBC, με τη ΔΕΗ στο -0,63% και τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,08%. 

Η σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την αγορά, η οποία σχεδόν «παραδοσιακά» το τελευταίο διάστημα δεν αντιδρά με μεγάλο ενδιαφέρον στα συνεχή θετικά στοιχεία για την οικονομία. 

Την ίδια ώρα στην έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει ότι η ανάπτυξη για το 2022 θα φθάσει στο 6,2%, υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, αλλά υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή για τυχόν επιβεβαιώσει πολύ δυσμενών σεναρίων το 2023, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε δημιουργία νέων «κόκκινων» δανείων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.