ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

«Μάχη» αγοραστών - πωλητών για τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για Eurobank, ΟΤΕ και ΔΕΗ, ενώ αντίθετα κέρδη άνω του 1% εμφανίζει η Τρ. Πειραιώς. Ισχυρή άνοδο για Aegean, Quest και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Δύσκολη αποστολή αποδεικνύεται η διάσπαση και διατήρηση των 900 μονάδων για το Χρηματιστήριο, καθώς μόλις ο Γενικός Δείκτης αγγίξει αυτά τα επίπεδα σχεδόν άμεσα «βγαίνουν» πωλητές. 

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει θετικό αλλά ξεκάθαρα λιγότερο «εορταστικό» σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση και στον απόηχο της υποχώρησης του αμερικανικού πληθωρισμού αλλά και της άρσης αρκετών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού στην Κίνα. Κέρδη μόλις 0,09% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, ενώ στο +0,49% κινούνται τα futures της Wall Street. 

Οι σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές των Eurobank και ΟΤΕ και το αρνητικό γύρισμα για αρκετούς τίτλους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οδηγούν τον Γενικό Δείκτη στις 15:47 στις 897,46 μονάδες με απώλειες 0,11%, ενώ σε καλά επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών καθώς φθάνει στα 56 εκατ. ευρώ. Πτώση % για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο %. 

Αρνητικό γύρισμα για τον τραπεζικό δείκτη με απώλειες 0,38%, καθώς η Eurobank υποχωρεί 1,51%, με την Alpha Bank να διαγράφει τα αρχικά της κέρδη και να υποχωρεί 0,45%, ενώ οριακή άνοδο 0,1% εμφανίζει η Εθνική. Αντέχει, αν και έχει περιορίσει σημαντικά την άνοδό της, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο +1,75%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζουν να ξεχωρίζουν Quest, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Aegean με κέρδη 3,84%, 2,25% και 2,03% αντίστοιχα. Αντίθετα διευρύνει την πτώση του στο -1,57% ο ΟΤΕ, με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,04%, τη ΔΕΗ στο -1,24% και τον ΟΠΑΠ να γυρίζει αρνητικός με πτώση 0,08%. 

Οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά από αρκετές συνεδριάσεις ανόδου, όπου το XA σε αρκετές εξ αυτών έχει υπεραποδώσει έναντι των διεθνών αγορών, ενώ οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία έχουν «διττή» ανάγνωση, καθώς εκτιμά ότι θα υπάρξει απότομη προσγείωση της ανάπτυξης στο 1% για το 2023 από άνω του 6% φέτος. Πάντως ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση ο ρυθμός επέκτασης του ελληνικού ΑΕΠ θα είναι υψηλότερος του μέσου όρου της ευρωζώνης για το 2023, τον οποίο η Κομισιόν τοποθετεί στο 0,3%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ευθυγράμμιση με το διεθνές κλίμα εν αναμονή της Fed

Μετά την εντυπωσιακή πορεία στη χθεσινή συνεδρίαση πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται ότι θα έχουν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη 2022.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ισχυρή ανοδική πορεία για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ με ενίσχυση άνω του 6%. Επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και στις διεθνείς αγορές.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.