ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ΧΑ κρατάει τις 860 μονάδες παρά τις διεθνείς πιέσεις

Με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδ. Αραβία το ΧΑ καταγράφει πτωτική πορεία, παραμένοντας πάνω από τις 860 μονάδες.

Με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση στα ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματιστήρια μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδ. Αραβία και το χθεσινό ράλι του πετρελαίου, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει πτωτική πορεία, παραμένοντας πάνω από τις 860 μονάδες.

Στις 15:31, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 860,62 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,81% ενώ η αξία των συναλλαγών αγγίζει τα 21,65 εκατ. Ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,57% με την μετοχή της Φουρλής να ξεχωρίζει αρνητικά με πτώση 3,11%, ενώ ακολουθεί η Jumbo με απώλειες 2,61% και η Τιταν με 2,11%. Σε θετικό έδαφος παραμένει η Σαράντης με 1% κέρδη ενώ η Coca Cola ξεχωρίζει θετικά σήμερα με κέρδη 1,28%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,53% με την Alpha Bank να σημειώνει απώλειες 2,62%, η Attica Bank 1,99% και η Εθνική 1,42%., η Eurobank ακολουθεί με απώλειες 1,26% και η Τράπεζα Πειραιώς με 1,03%

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,61% με την Αβαξ να σημειώνει απώλειες 2,65% και η Ιντρακομ Κατ. 2,33% ενώ η Παπουτσάνης σημειώνει απώλειες 2,22%. Σε θετικό πρόσημο η Quest με 1,12% και η Νηρεύς με 0,96%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριξη από τράπεζες διατηρείται στα επίπεδα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Αντίβαρο στις πιέσεις που ασκούν ΔΕΗ και Coca Cola με απώλειες 3,29% και 1,15% αντίστοιχα, αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές που ενισχύονται περίπου 2% και ο τίτλος του ΟΤΕ που καταγράφει κέρδη άνω του 1%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει θετικό πρόσημο ο ΓΔ παρά την πίεση σε ΔΕΗ και Coca Cola HBC

Στα επίπεδα των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να παίρνει ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών. Απώλειες άνω του 3% για την μετοχή της ΔΕΗ την επομένη από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούν την ανοδική ορμή οι τράπεζες, κερδίζει έδαφος ο Γενικός Δείκτης

ΔΕΗ και Coca Cola HBC υποχωρούν κατά 2% και 1,5% αντίστοιχα επιβραδύνοντας την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη. Ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζών με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με αιχμή τις τράπεζες επιταχύνεται η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου

Κέρδη άνω του 2% για τις τράπεζες ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη συμπλήρωση της εικόνας των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές που τοποθετούνται σε «βαριά χαρτιά».
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες και ΔΕΗ ανοίγει βηματισμό ο Γενικός Δείκτης

Υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών ο Γενικός Δείκτης που κινείται πάνω από τα επίπεδα των 880 μονάδων. Χαμηλός ο τζίρος των συναλλαγών με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα ΔΕΗ, Alpha και Aegean σήμερα.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ρυθμό ανόδου το Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ

Οι τράπεζες συνεχίζουν να δίνουν το ρυθμό στην αγορά, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη Eurobank, ενώ ακολουθεί σήμερα η Alpha Bank. Προσπάθεια υπέρβασης των 880 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη.