ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα και «σήμα» από τις διεθνείς αγορές

Νέα προσπάθεια κατάκτησης και διατήρησης του επιπέδου των 900 μονάδων από το ΧΑ, υποστηρικτικό το διεθνές περιβάλλον, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Μετά τη χθεσινή σημαντική διόρθωση για την αγορά, η οποία έως ένα βαθμό θεωρείται δικαιιολογημένη μετά τις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, όλα δείχνουν ότι το κλίμα σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που θα επηρεάσει και το ΧΑ. 

Κέρδη 0,48% εμφανίζουν τα futures για τον DAX, ενώ ανάλογες τάσεις επικρατούν και στα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 ενισχύεται 0,30%. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street Dow Jones έκλεισε 0,12% χαμηλότερα, στις 33.553,83 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί  0,82%, στις 3.959,10 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις για τον Nasdaq, ο οποίος αποδυναμώθηκε 1,54%  στις 11.183,66 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραδόθηκε στους πωλητές, με τις 900 μονάδες να μοιάζουν με ένα επίπεδο που έχει «στοιχειώσει» για την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει απώλειες 1,86%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πρόβλημα αυτό είναι περισσότερο τεχνικής φύσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλία Ζαχαράκης να τονίζει ότι «δεν είναι ένας εύκολος στόχος για την αγορά, χρειάζεται όγκους και τζίρους, χρειάζεται καλύτερες βάσεις, ενώ ακόμη και αν υπερβεί αυτό το επίπεδο, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα το χάσει εκ νέου».

«Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα άνοιγμα χωρίς ενθουσιασμό καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών ανησυχιών και των επιθετικών σημάτων πολιτικής από αξιωματούχους της Fed», εκτιμά στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities, ενώ από την πλευρά της η Euroxx σημειώνει ότι «περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τις διαθέσεις για μη ανάληψη ρίσκου να κυριαρχούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.