ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cryptocurrencies, Kriptonomismata
Φωτο: Shutterstock

Σε δίνη η αγορά κρυπτονομισμάτων λόγω φόβων για νέες χρεοκοπίες

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας φέρεται ότι βρίσκεται η χρηματιστηριακή εταιρεία Genesis, η οποία αναζητά απεγνωσμένα ένα δισ. δολάρια για να παραμείνει εν λειτουργία.

Νέα αναταραχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η χρηματιστηριακή εταιρεία Genesis βρίσκεται προ χρεοκοπίας και παρά τη διάψευση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκ μέρους της. 

Η συγκεκριμένη αγορά έχει «δει» απώλειες που ξεπερνούν τα 260 δις. δολάρια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας FTX. Σήμερα η τιμή του bitcoin υποχωρεί στα 15.320 δολάρια και προκειμένου να καταστεί πόσο επώδυνο είναι το 2022 για τα κρυπτονομίσματα αρκεί να αναφερθεί ότι τον Νοέμβριο του 2021 η τιμή του είχε ξεπεράσει τα 68.000 δολάρια. Η τιμή του Ether υποχωρεί σήμερα περίπου 1,8% στα 1.060 δολάρια.

Αναφορικά με τη Genesis το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, αλλά εκπρόσωπός της, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για κήρυξη χρεοκοπίας, τουλάχιστον άμεσα. «Δεν έχουμε σχέδια να κηρύξουμε χρεοκοπία άμεσα. Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τη σημερινή κατάσταση συναινετικά χωρίς την ανάγκη για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές της», υποστήριξε.

Πάντως το πρακτορείο σημειώνει ότι η Genesis  προσπαθεί να αντλήσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια, ενώ δημοσίευμα της «Wall Street Journal» υποστηρίζει ότι η εταιρεία προσέγγισε τη Binance για βοήθεια, αλλά η δεύτερη αρνήθηκε, επικαλούμενη λόγους «σύγκρουσης συμφερόντων». Μία δεύτερη προσπάθεια έγινε με την επενδυτική εταιρεία  Apollo Global Management, η οποία, όπως όλα υποδεικνύουν, δεν ήταν ούτε αυτή επιτυχημένη. 

Σημειώνεται ότι η Genesis είναι ένας από τους κορυφαίους πιστωτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων,  ενώ την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε «πάγωμα» των εκροών κεφαλαίων των πελατών της, σημειώνοντας ότι έχει προβλήματα ρευστότητας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ