ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά αλλά σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται το Χρηματιστήριο

Κέρδη άνω του 1% για Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ, ενώ ξεχωρίζει στο +2% η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Νέα ψήφο εμπιστοσύνης στο ΧΑ από τη Morgan Stanely.

Συνεδρίαση αρκετά χαμηλών τόνων στην αγορά, με ανάλογες τάσεις να επικρατούν και στην Ευρώπη, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε εύρος διακύμανσης μόλις τεσσάρων μονάδων, με τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινούνται με θετικό πρόσημο. 

Ήπια ανοδική κίνηση καταγράφεται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,16% και τον DAX να έχει κέρδη μόλις 0,06%. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,18%. 

Καλύτερη είναι η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στις 13:20 εμφανίζει κέρδη 0,53% στις 911,87 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 909,70 μονάδων και του υψηλού των 912,82 μονάδων. Στα 16,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με απόλυτη ισορροπία μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών, καθώς 45 κινούνται με θετικό πρόσημο και 45 με αρνητικό. Στο +0,59% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει ήπια κέρδη της τάξης του 0,13%. 

Κέρδη 0,61% για τον τραπεζικό δείκτη, όπου ξεχωρίζουν οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank με κέρδη 1,37% και 1,12% αντίστοιχα. Άνοδος 0,21% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ αντίθετα απώλειες 0,25% σημειώνει η Τρ. Πειραιώς

Άνοδος που ξεπερνά το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, με την Coca-Cola HBC να έχει κέρδη 0,64%, ενώ ο ΟΤΕ κινείται σε σταθεροποιητική πορεία με απώλειες μόλις 0,07%. Κέρδη 1,75% για τον τίτλο των ΕΛΠΕ και υψηλότερα του 2% για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ

Μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης για τις ελληνικές μετοχές δόθηκε από τη Morgan Stanley, η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση τους σε «overweight», τονίζοντας ότι οι αποτιμήσεις είναι φθηνές και οι προοπτικές κάτι παραπάνω από ισχυρές. Άλλωστε οι εισηγμένες θα σπάσουν όπως φαίνεται φέτος το ιστορικό ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας του 2007 (7,9 δισ. ευρώ) γιατί εκτός από την ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφεται στους οικονομικούς δείκτες, ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής δίνει περισσότερα κίνητρα εμφάνισης των πραγματικών εταιρικών επιδόσεων, σε αντίθεση με το παρελθόν, το οποίο με την σειρά του μεταφράζεται σε περισσότερα φορολογικά έσοδα και μεγαλύτερους βαθμούς δημοσιονομικής ελευθερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη 0,84% έκλεισε ο Μάρτιος στο ΧΑ, άνοδος 13,4% στο πρώτο τρίμηνο

Σταθερές οι τράπεζες στη σημερινή συνεδρίαση με την Πειραιώς να ξεχωρίζει. Κέρδη πάνω από 2% για τα δύο διυλιστήρια, πάνω από 1% η άνοδος για Mytilineos και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Αυξημένες οι συναλλαγές, ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι με μέτριο τζίρο στο Χρηματιστήριο και με... καύσιμα από Motor Oil

Επιστρέφουν οι ξένοι αγοραστές με επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips. Άνοδος 1,39% για τον τραπεζικό δείκτη, άλμα 7,27% για τη Motor Oil, κέρδη 1,47% για τον Γενικό Δείκτη, με τζίρο κάτω από 70 εκατ. ευρώ.