ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε πτώση για δεύτερη μέρα η τιμή του πετρελαίου

Στις 14:08 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 28 σεντς ή 0,4%, στα 64,27 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 45 σεντς ή 0,8%, στα 58,89 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει γρήγορα πλήρως την παραγωγή της ύστερα από τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Το κλίμα στη Μέση Ανατολή παρέμενε, ωστόσο, τεταμένο αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στοιχεία σήμερα που συνδέουν το Ιράν με τις επιθέσεις. Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ανακοινώσει πως πιστεύει ότι οι επιθέσεις σε βάρος της μεγαλύτερης στον κόσμο χώρας εξαγωγής πετρελαίου προήλθαν από το νοτιοδυτικό Ιράν. Η Τεχεράνη από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στα χτυπήματα αυτά.

Στις 14:08 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 28 σεντς ή 0,4%, στα 64,27 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 45 σεντς ή 0,8%, στα 58,89 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν χθες κατά 6% αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το βασίλειο είχε αποκαταστήσει την παροχή πετρελαίου προς τους πελάτες του στο επίπεδο που ήταν πριν τις επιθέσεις αντλώντας από τα αποθέματά του. Οι επιθέσεις του Σαββάτου είχαν ουσιαστικά ως αποτέλεσμα να διακοπεί το 5% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

«Όσο κι αν οι Σαουδάραβες υποβαθμίζουν την έκταση των διακοπών αυτών, δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας», σχολίασε ο Στίβεν Μπρένκοκ, από την εταιρία PVM. «Η ένταση στην περιοχή συνεχίζει να είναι μεγάλη και στην αγορά πετρελαίου επικρέμαται η προοπτική μιας περαιτέρω κλιμάκωσης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Οι εξαγωγές πετρελαίου θα συνεχιστούν κανονικά παρά τις μεγάλες ζημιές

Οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα συνεχιστούν κανονικά αυτήν την εβδομάδα, καθώς το βασίλειο θα αντλήσει από τα τεράστια αποθέματά που διαθέτει για να καλύψει τη ζήτηση, ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.
ΑΓΟΡΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και πετρέλαιο οδηγούν σε βουτιά τις διεθνείς αγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και για το πετρέλαιο, με την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο να εντείνει τη διάθεση ρευστοποιήσεων εκ μέρους των επενδυτών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Η υποχώρηση του πετρελαίου ασκεί ισχυρές πιέσεις στις διεθνείς αγορές

Η πτώση των τιμών πετρελαίου έπειτα από τον συμβιβασμό των παραγωγών του ΟΠΕΚ προκαλεί ισχυρές πιέσεις στους κολοσσούς του ενεργειακού κλάδου. Ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης ενώ αυξάνονται τα κρούσματα.