ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Τείχη» πέριξ των 1.300 μονάδων κτίζει το ΧΑ, εικόνα καλύτερη της Ευρώπης

Κέρδη άνω του 1% για τον ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση μεγεθών α' εξαμήνου, με μεικτή εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές και προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές.

Με αρνητικό πρόσημο αλλά με πορεία πολύ καλύτερη εκείνης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες υποχωρούν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη διαφύλαξη του επιπέδου των 1.300 μονάδων να είναι ο πρώτος βασικός στόχος για τον Γενικό Δείκτη. 

Στην Ευρώπη ο συνδυασμός της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας με την ανακοίνωση μη ικανοποιητικών εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου διατηρεί τις αρνητικές τάσεις, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 1,03% και τον DAX να αποδυναμώνεται 1,19%. Πιέσεις και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,48%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:32 εμφανίζει απώλειες 0,11% στις 1.304,45 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 13,7 εκατ. ευρώ, ενώ πτώση 0,13% έχει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,72%. 

Στο -0,25% ο τραπεζικός δείκτης, με μεικτές τάσεις μεταξύ των μετοχών καθώς αυτές Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς ενισχύονται 0,98% και 0,29% αντίστοιχα. Αντίθετα πτώση 0,76% εμφανίζει η Alpha Bank και η Eurobank υποχωρεί 1,23%. Ιδιαίτερα θετική ήταν η αντίδραση των αναλυτών στις ανακοινώσεις των μεγεθών εξαμήνου για Eurobank, ΕΤΕ και Πειραιώς, ενώ βρίσκονται εν αναμονή και της ανακοίνωσης την επόμενη εβδομάδα των στοιχείων για την Alpha Bank. 

Θετική η αντίδραση των επενδυτών στα μεγέθη που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το α' εξάμηνο, με σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών του και τη μετοχή να εμφανίζει κέρδη 1,12%. Άνοδος 0,29% για τη ΔΕΗ η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Αντίθετα πτώση 0,34% έχει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,51%. Κέρδη άνω του 1% για Aegean και ΕΥΔΑΠ

Το θετικό για το ΧΑ είναι ότι η πολύ καλή πορεία της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών φέρνει ράλι στα μερίσματα, τα οποία εκτιμάται ότι για εφέτος θα εκτιναχθούν, με δεδομένο ότι οι χρηματικές διανομές των εισηγμένων εντός του 2023 που αφορούν στα κέρδη του 2022 ξεπέρασαν ήδη το ποσό των 2,255 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ίδιων των εταιρειών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οριακές απώλειες ξεπέρασε το ΧΑ την εβδομάδα του γεωπολιτικού ρίσκου

Ανοδική η συνεδρίαση της Παρασκευής, παρά την αρχική αναταραχή. Συντριπτική επικράτηση των αγοραστών στο ταμπλό, κυνήγι μετοχών που είχαν πέσει και εστίαση στα οικονομικά αποτελέσματα.