Φώτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση στην Wall Street με τα βλέμματα στην Κίνα

Οριακή ήταν η άνοδος για S&P και Nasdaq στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ μικρή πτώση σημείωσε ο Dow Jones. Πτωτικά κινήθηκαν το πετρέλαια και ο χρυσός.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε στη σημερινή του συνεδρίαση το αμερικανικό Χρηματιστήριο με τους επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της Κίνας.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,03% ή 9 μονάδες κλείνοντας στις 29.186, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,08% στις 3.323 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 9.383 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά ο S&P φλέρταρε με ρεκόρ ενισχυμένος από το ράλι ανόδου των μετοχών τεχνολογίας και από τα ισχυρά κέρδη της IBM που έκλεισε με άνοδο +3,6%.

Η ενέργεια ήταν ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την προειδοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για το πλεόνασμα του αργού σε μια εποχή που εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την μειωμένη ζήτηση. Το αργό παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε πτώση κατά 2,8% ή 1,64 δολάρια στα 56,74 δολάρια. 

Ήπια πτωτικά έκλεισε η τιμή του χρυσού καθώς οι επενδυτές προσπαθούν ακόμα να ζυγίσουν την επίπτωση στην οικονομία του νέου ιό από την Κίνα. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 1,20 δολάρια ή  0,08% κλείνοντας στα 1.556,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1092 δολ. από 1,1084 εχθές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,76%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθώντας να ηρεμήσει αγορές και πολίτες δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών πώς οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να φοβούνται «Το έχουμε υπό έλεγχο. Όλα θα πάνε καλά».

Οι επενδυτές έχουν αυτή την εβδομάδα στραμμένο το βλέμμα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων όπως των Netflix, IBM και Johnson & Johnson.

Η IBM παρουσίασε μικρή αύξηση στα έσοδα της κατά το τελευταίο τρίμηνο, βάζοντας τέρμα στα πτωτικά προηγούμενα τρίμηνα. Αυξημένα ήταν και τα κέρδη της εταιρείας, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Netflix Inc. παρουσίασε αυξημένα έσοδα, κέρδη και νέους συνδρομητές, δείχνοντας όμως επιφυλακτικότητα για το επόμενο διάστημα λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από Apple, Walt Disney και Amazon.  Παρά την άνοδο στους συνδρομητές το νούμερο ήταν πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο και πολύ χαμηλότερο από το 1,5 εκατ. συνδρομητές που είχε προσθέσει το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της Johnson & Johnson για το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ