ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε, με ψήφους 5 προς 4, να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση επιτοκίων καθώς η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε αλλά δήλωσε ότι δεν θεωρεί δεδομένη την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε, με ψήφους 5 προς 4, να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%. Ήταν η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021 που η κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για κάποιο αντίκτυπο της πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στην αγορά εργασίας και στη δυναμική της πραγματικής οικονομίας γενικότερα», ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου σε μόλις 0,1%, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Αυγούστου για 0,4% και επεσήμανε τις σαφείς ενδείξεις αδυναμίας στην αγορά ακινήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σκωτσέζικο ντους από στελέχη της Fed για την αύξηση των επιτοκίων

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου. δηλώνει ότι δεν αποκλείεται μια νέα αύξηση για να επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό, σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της τράπεζας.
ΑΓΟΡΕΣ

Fed: Προβλέπει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων, «ψυχρολουσία» στις αγορές

Με βάση τις νέες προβλέψεις, θα γίνει άλλη μια αύξηση επιτοκίων φέτος και λιγότερες από την προηγούμενη εκτίμηση τον επόμενο χρόνο. Πάουελ: Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πληθωρισμός κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Ενισχύεται το δολάριο καθώς η οικονομία ξεπερνά τις προσδοκίες

Σημαντική αυτή η εβδομάδα για τις αγορές καθώς την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Αυγούστου στις ΗΠΑ και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον καθορισμό των επιτοκίων.
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Ξεπερνά το 1% η άνοδος του δείκτη Stoxx 600 στην Ευρώπη μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ, καθώς οι επενδυτές βλέπουν να πλησιάζει το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.