ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πτωτικές τάσεις στο ΧΑ, πιέσεις για τράπεζες, ράλι για την Epsilon Net

Κέρδη που ξεπερνούν το 9% για την Epsilion Net μετά την ανακοίνωση μεγεθών α' εξαμήνου, πτώση κοντά στο 1% για τον τραπεζικό δείκτη. Το αρνητικό το διεθνές κλίμα επηρεάζει και το ΧΑ.

Με εναλλαγές πρόσημων, προσεκτικές κινήσεις και «δεύτερη ανάγνωση» των ανακοινώσεων μεγεθών α' εξαμήνου από τους επενδυτές κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το διεθνές κλίμα να παραμένει αρνητικό, λόγω των ανησυχιών για τα επιτόκια και την αύξηση του κόστους δανεισμού τόσο για τις κυβερνήσεις όσο και για τις εταιρείες. 

Πτώση 0,55% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τον γερμανικό DAX με απώλειες 0,39%, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται και τα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 υποχωρεί 0,49%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ήπια ανοδική διάθεση τη συνεδρίασης, ενώ στις 11:33 βρίσκεται στο -0,30% και τις 1.212,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 11,1 εκατ. ευρώ, ενώ 39 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 42 κινούνται πτωτικά. Πτώση 0,48% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο +0,45%, χάρη και στη μετοχή της Epsilon Net η οποία ενισχύεται κατά 9.76%, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το α' εξάμηνο του έτους και παρά τα προβλήματα που υπήρξαν με τον τρόπο λογιστικής καταγραφής του προγράμματος stock options. 

Έντονη κινητικότητα στον τραπεζικό τομέα, με τον κλαδικό δείκτη στο -0,99%. Μετά την πρόταση της Eurobank για την επαναγορά του 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ με ισχυρό premium, αλλά και την έξοδο της Εθνικής Τράπεζας στις ομολογιακές αγορές με ομόλογο Tier 2, το αρχικό επιτόκιο του οποίου διαμορφώνεται στο 8,375%, υπήρξε και η ανακοίνωση της Optima bank η οποία ετοιμάζει την είσοδό της στο ΧΑ, η πρώτη εισαγωγή τράπεζας μετά από αρκετά χρόνια, με το εύρος τιμής να διαμορφώνεται μεταξύ 6,4 και 7,2 ευρώ. Απώλειες 0.94% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,11%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 2,04% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,28% χαμηλότερα. 

Εκ νέου επικράτηση των πτωτικών μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τους δεικτοβαρείς τίτλους, πάντως, να ακολουθούν σχετικά καλή πορεία, καθώς η Coca-Cola HBC έχει έστω και οριακά κέρδη 0,04%, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 0,13%, ο ΟΤΕ έχει κέρδη 0,29%, ενώ η ΔΕΗ κινείται στο +0,63%. Απώλειες 0,15% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης των μεγεθών α' εξαμήνου, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση κερδών με ισχυρό ισολογισμό. 

Πέραν της Epsilon Net πολύ καλή πορεία στη μέση κεφαλαιοποίηση ακολουθεί και η μετοχή της Profile με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, καθώς «είδε» τα κέρδη α' εξαμήνου να ενισχύονται 43%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.