ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Morgan Stanley: Αναμένει αύξηση 22% στα EBITDA της Mytilineos στο γ' τρίμηνο

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή και τονίζει ότι για το σύνολο του 2023 τα EBITDA θα διαμορφωθούν σε επίπεδα άνω του ενός δισ. ευρώ.

Στα 260 εκατ. ευρώ τοποθετεί τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Mytilineos για το γ’ τρίμηνο η Morgan Stanley, δηλαδή με ετήσια αύξηση 22%, ενώ διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή. 

Ο αμερικανικός όμιλος σε έκθεσή του για τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μετάλλων και αναφερόμενος στη Mytilineos, τονίζει ότι η μετοχή παραμένει σε ένα «compelling entry point», καθώς είναι η μόνη μετοχή εξ αυτών που παρακολουθεί που προσφέρει πιθανό upside στα κέρδη που προβλέπει η αγορά τόσο για το β’ εξάμηνο του 2023 όσο και για το 2024. 

Τονίζεται ακόμη ότι η πρόβλεψη για τα EBITDA προέρχεται λόγω της υψηλότερης κερδοφορίας στην Ενέργεια και της σταθερής εξέλιξης στα Μέταλλα. Στην Ενέργεια, οι κυριότεροι παράγοντες είναι 

  • η Παραγωγή λόγω του υψηλότερου περιθωρίου και των αυξημένων όγκων από τη νέα μονάδα που τέθηκε σε λειτουργία, 
  • οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω των κερδών από την εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων και 
  • η Προμήθεια & Εμπορία φυσικού αερίου. 

Αναμένει, επίσης, ότι ο καθαρός δανεισμός θα αυξηθεί περαιτέρω στα 1,5 δισ. λόγω των αυξημένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες και της διανομής μερίσματος, ενώ ο δανεισμός παραμένει σε άνετα επίπεδα 1,55x ND/EBITDA (συμπεριλαμβανομένου του χρέους χωρίς αναγωγή). Διατηρεί την πρόβλεψή για τα EBITDA του 2023 στα 1,03 δισ. που είναι 5% πάνω από τη συναίνεση του Bloomberg και αναμένει ένα ισχυρό φινάλε στο 4ο τρίμηνο του 2023, λόγω της πλήρους συνεισφοράς από τη νέα θερμική μονάδα και των υψηλότερων κερδών από την εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η πρόσφατη άνοδος των ευρωπαϊκών τιμών φυσικού αερίου προσφέρει περαιτέρω άνοδο τόσο στον τομέα της εμπορίας φυσικού αερίου όσο και στον τομέα της θερμικής παραγωγής. 

Παράλληλα καλεί τους επενδυτές να προσέξουν: 

  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Σχόλια σχετικά με την εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων και τα υπό κατασκευή έργα 
  • Προοπτικές θερμικής παραγωγής το 4ο τρίμηνο του 23 και το 2024 
  • Εξέλιξη του καθαρού χρέους και της δανειακής επιβάρυνσης, καθώς και προοπτικές κεφαλαίου κίνησης 
  • Προοπτικές Capex για το 2023-24 
  • Στρατηγική προμήθειας ενέργειας για τον τομέα των μετάλλων για το 2024 και μετά

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τη Mytilineos

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανάπτυξη για τη Mytilineos για το 2022, τι εκτιμούν οι αναλυτές

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, σημειώνουν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2022.