Φώτο: Shutterstock

Turkmenistan και Vietnam Airlines αναστέλουν τις πτήσεις προς την Κίνα

Η Turkmenistan Airlines, ο κρατικός αερομεταφορέας του Ουζμπεκιστάν, η Vietnam Airlines αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα.

Η Turkmenistan Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας αυτής της χώρας της Κεντρικής Ασίας, ανέστειλε τις πτήσεις προς και από το Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η απαγόρευση έχει σκοπό να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού 2019-nCoV ο οποίος οδήγησε πολλές άλλες χώρες να αναστείλουν τις ταξιδιωτικές συνδέσεις με την Κίνα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν έδωσε εντολή στον κρατικό αερομεταφορέα να αναστείλει τις πτήσεις προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Οι Ουζμπέκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν, εκτός από την Ουχάν, θα επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ, ανέφερε επίσης.

Εξάλλου, η Vietnam Airlines ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν από σήμερα, Σάββατο, λόγω του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Η αεροπορική εταιρία είχε ανακοινώσει αργά χθες ότι επρόκειτο να αναστείλει τις πτήσεις της από την ερχόμενη Πέμπτη και ότι οι πτήσεις από την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Χονγκ Κονγκ θα μειώνονταν σε επτά από 10 την εβδομάδα.

«Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένος είναι ο ιός και ακολουθώντας την εντολή της κυβέρνησης, όλες οι πτήσεις προς την Κίνα θα ανασταλούν από σήμερα», ανέφερε η εταιρία στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Vietjet είχε ανακοινώσει από την πλευρά της χθες την αναστολή όλων των πτήσεων προς και από την Κίνα από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια νέα μικρή μελέτη Κινέζων επιστημόνων. Για «προκλητική μελέτη» έκανε λόγο η αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας Λίζα Μαραγκάκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.