ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Σχεδόν 7 δισ. δολάρια έχει κοστίσει στην Κίνα η αντιμετώπιση του κοροναϊού

Μεγάλο το κόστος που έχει κληθεί να πληρώσει το Πεκίνο, μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Φεβρουαρίου, εξαιτίας του κοροναϊού.

Το Πεκίνο διέθεσε συνολικά 47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Φεβρουαρίου, για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και τον έλεγχο της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα κονδύλια διατέθηκαν για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και για την χορήγηση προσωρινών αποζημιώσεων στο ιατρικό προσωπικό και στο προσωπικό της πρόληψης εξάπλωσης επιδημιών, όπως επίσης και για την αγορά ιατρικού και εξοπλισμού και αντιδραστηρίων διάγνωσης, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο των Οικονομικών.

Επίσης, μια υπήκοος Νότιας Κορέας επαληθεύτηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό έπειτα από επίσκεψή της στην Ταϊλάνδη, δήλωσαν νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

Πρόκειται για την πρώτη ξένη επισκέπτρια που προσβάλλεται από τον 2019-nCoV έπειτα από επίσκεψή της στην τουριστική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η 42χρονη γυναίκα, την οποία οι αξιωματούχοι αποκάλεσαν «Ασθενή 16», χωρίς να αποκαλύψουν κανένα άλλο στοιχείο για αυτήν, επέστρεψε αεροπορικώς στη Νότια Κορέα τη 19η Ιανουαρίου έπειτα από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Ταϊλάνδη, γνωστοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (ΚΕΠΑΚ) με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν.

Η γυναίκα, που είχε ρίγη και άλλα συμπτώματα από την 25η Ιανουαρίου, δεν παρουσίασε βελτίωση μέχρι την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV την Τρίτη, έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο του εθνικού πανεπιστημίου Τσονάμ.

Ωστόσο η ανακοίνωση της υπηρεσίας δεν αποκλείει ρητώς το ενδεχόμενο η γυναίκα να είχε επισκεφθεί την Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ: 276 συλλήψεις για ψηφιακή απάτη στο Ντουμπάι

Σε κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ συνελήφθησαν 276 άτομα για τηλεπικοινωνιακές απάτες που δρούσαν στο Ντουμπάι, καταστρέφοντας εννέα κρησφύγετα. Τα θύματα εξαπατήθηκαν μέσω ψεύτικων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αναβαθμίζει τους κανονισμούς για ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας

Η Κρατική Διοίκηση Ρύθμισης Αγοράς της Κίνας παρουσίασε πλάνο για το 2026 με 34 δράσεις υπέρ δίκαιου ανταγωνισμού, καινοτομίας και ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, βελτιώνοντας το νομικό πλαίσιο και τις ρυθμιστικές υπηρεσίες.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου για συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας και την ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά θέματα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.