ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Βουλγαρίας
Η βουλγαρική σημαία κυματίζει μπροστά από το φρούριο Τσαρέβετς στο Βελίκο Τάρνοβο.

Βουλγαρία: Λαμβάνει 197 εκατ. από ΕΕ για ανανέωση του δικτύου ενέργειας

Τα χρήματα θα βοηθήσουν τις χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα να εκπληρώσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους για το 2030. Έως τώρα η ΕΕ έχει δώσει 9,68 δισεκατομμύρια για να στηρίξει χώρες στην ενεργειακή μετάβαση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι καταβλήθηκαν σήμερα 2,17 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση των δικτύων ενέργειας σε εννέα χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βουλγαρία. Το κονδύλι για τη Βουλγαρία ανέρχεται στο ποσό των 197 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα χρήματα θα βοηθήσουν τις χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα να εκπληρώσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους για το 2030. Έως τώρα η ΕΕ έχει δώσει 9,68 δισεκατομμύρια για να στηρίξει χώρες στην ενεργειακή μετάβαση. Συνολικά 4,66 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για φέτος.

Στη Βουλγαρία, θα χρηματοδοτηθούν έργα για τη βελτίωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού στις μεταφορές, για την αποθήκευση της ενέργειας, για καθαρότερη παραγωγή ενέργειας, για την αποκέντρωση της κατανάλωσης και παραγωγής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρνείται να στηρίξει κυρώσεις ΕΕ κατά Ρωσίας και Lukoil

Η Βουλγαρία δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη Κύριλλου ή μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τη Lukoil, δήλωσε η ΥΠΕΞ Πετρόβα, υπογραμμίζοντας πως στηρίζει μόνο κυρώσεις με ουσιαστικές και όχι συμβολικές συνέπειες.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Νέες κυρώσεις για ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, που στοχεύει σε ενέργεια, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, κρυπτονομίσματα, εμπόριο και αλιεία, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Kυριάκος Μητσοτάκης και Ρούμεν Ράντεφ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ του 2ου FSRU στη Θράκη η Βουλγαρία, συζητήσεις και για πυρηνική ενέργεια

Στόχος η σταθεροποίηση του ηλεκτρικού συστήματος στην Ελλάδα, ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης που δημιουργούν τα data centers αλλά και της ολοένα μεγαλύτερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Ράντεφ: Στο επίκεντρο ενέργεια, άμυνα και υδάτινοι πόροι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στη Σόφια με τον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ενίσχυση της συνεργασίας σε ενέργεια, μεταφορές και διαχείριση υδάτων, επιδιώκοντας κοινά επωφελείς συμφωνίες.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye για τη θαλάσσια προστασία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye, το νέο Ευρωπαϊκό Θαλάσσιο Παρατηρητήριο που στοχεύει στην προστασία και αξιοποίηση των θαλάσσιων δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.