ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Πλήγμα στα έσοδα των αμερικανικών εταιρειών που βρίσκονται στην Κίνα

Τουλάχιστον 16% θα μειωθούν τα έσοδα των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα εξαιτίας της έξαρσης του νέου κοροναϊού που έχει προκαλέσει πλήγμα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ισχυρό πλήγμα θα δεχθούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού, καθώς αναμένεται να μειωθούν φέτος τα έσοδα τους ενώ κάποιες επισπεύδουν τα σχέδιά τους να μεταφέρουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες έξω από τη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σανγκάης.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των εταιριών προβλέπουν ότι τα έσοδα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 16% φέτος λόγω της επιδημίας, ενώ πάνω από ένα πέμπτο δήλωσε ότι θα μειωθούν κατά 11-15%. Μόνο το 13% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τα έσοδα θα έχουν πολύ μικρό ή μηδενικό αντίκτυπο από τον ιό.

Η έρευνα αφορούσε 127 εταιρίες, περιλαμβανομένων 20 επιχειρήσεων με έσοδα στην Κίνα πάνω από 500 εκατ. δολάρια και 27 εταιριών με έσοδα στην Κίνα 100-500 εκατ. δολαρίων. Το 16% των συμμετεχόντων αναμένει ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα μειωθεί κατά περισσότερο από 2% λόγω της επιδημίας.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον ιό, κάποιοι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εκτός Κίνας και μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους σε άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Ινδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρος Σεφτσοβιτς στο Ευρωκοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου στην Κίνα για το εμπορικό έλλειμμα

Ο Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφτσοβιτς βρίσκεται στην Κίνα για συνομιλίες, με στόχο τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος ΕΕ-Κίνας, το οποίο φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ημερησίως, ζητώντας ουσιαστικές κινήσεις από το Πεκίνο.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Υποψήφια του Πεκίνου για γενική διευθύντρια στον ΠΟΥ

Η Κίνα πρότεινε τη δρα Σονγκ Λι για τη θέση του επικεφαλής του ΠΟΥ, διαδεχόμενη τον Τέντρος Γκεμπρεγεσούς το 2027. Η Κίνα δηλώνει ότι η υποψηφιότητά της ενισχύει τη διεθνή συνεργασία για την υγεία και τη στήριξη στον ΠΟΥ.
Ναμσάν Σεούλ φθινόπωρο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα 2026: Οι τουρίστες προτιμούν ποιοτικές εμπειρίες ταξιδιού

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας από την Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι απολαμβάνουν ταξίδια και διασκέδαση, με περισσότερα οικογενειακά και εμπειρικά ταξίδια, καθώς οι διακοπές συμπίπτουν με τη Γιορτή του Μέσου Φθινοπώρου.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία καλεί την Κίνα να δείξει σεβασμό στην πρωθυπουργό Τακαΐτσι

Η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να δείχνει σεβασμό στην πολιτική της ηγεσία, ύστερα από αναφορά Κινέζου εκπροσώπου στην πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι χωρίς να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της, σε αντίθεση με το διπλωματικό πρωτόκολλο.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ΗΠΑ ή Κίνα

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική έναντι της Κίνας, υπερασπίζοντας αξίες και συμφέροντα χωρίς νέα Ψυχροπολεμικά σύνδρομα, ζητώντας αυτοπεποίθηση και καθαρούς κανόνες.
Λογότυπο Xiaomi Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρομποτικοί εξωσκελετοί βοηθούν ορειβάτες στην ανάβαση στο όρος Τσιγιούν

Στο όρος Τσιγιούν, οι επισκέπτες φέτος μπορούν να νοικιάσουν ρομποτικούς εξωσκελετούς για ευκολότερη ορειβασία, χάρη σε ανιχνευτές κινήσεων που στηρίζουν τα πόδια και τα γόνατα, μειώνοντας την πίεση κατά την ανάβαση και την κατάβαση.