ΓΔ: 1409.15 -2.04% Τζίρος: 64.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: O αγροδιατροφικός τομέας έδειξε απίστευτη ανθεκτικότητα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος τομέας επισημαίνοντας ότι χάρη στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτόν ξεπεράστηκαν δύσκολες περίοδοι και καταστάσεις.

O αγροδιατροφικός τομέας χρειάζεται «μία μακροπρόθεσμη προοπτική» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην αρχική της τοποθέτηση στον στρατηγικό διάλογο για τη γεωργία, τόνισε τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος τομέας επισημαίνοντας ότι χάρη στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτόν ξεπεράστηκαν δύσκολες περίοδοι και καταστάσεις, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, που ήταν συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία. «Ο αγροδιατροφικός τομέας έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια εξήγησε τέλος ότι ο στρατηγικός διάλογος για τη γεωργία στοχεύει στην εξεύρεση συναίνεσης σε σημαντικά ζητήματα, όπως η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών και η αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνολογίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Προτάσεις για μείωση του διοικητικού βάρους που επιβαρύνει τους γεωργούς

Η Επιτροπή θα δρομολογήσει τον Μάρτιο διαδικτυακή έρευνα που θα απευθύνεται στους γεωργούς. Αυτή η στοχευμένη διαβούλευση θα συμβάλει στον εντοπισμό των κύριων πηγών ανησυχίας τους.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Όρους για την στήριξη της φον ντερ Λάιεν θέτουν SPD και FDP

«Όποιος θέλει την στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, δεν μπορεί ταυτόχρονα να υποστηρίζεται από ακροδεξιά κόμματα», δήλωσαν η αρχηγός του SPD Σάσκια Έσκεν και ο γενικός γραμματέας του Κέβιν Κούνερτ.
ΔΙΕΘΝΗ

Θετική αποδοχή από την ΕΕ η επιστολή Μητσοτάκη για τις τιμές προϊόντων

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού συμβάλλει στο συνολικό προβληματισμό για το μέλλον της ενιαίας αγοράς, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Oι πιο σημαντικές ευρωεκλογές που έχουν γίνει ποτέ

«Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές θα καθορίσει το μέλλον αυτής της ηπείρου. Πρόκειται να δώσουν μια ξεκάθαρη αίσθηση προσανατολισμού για την κοινωνία μας», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Χρηματοδότηση της Πολωνίας με κονδύλια ύψους 137 δισ. ευρώ

Η απόφαση είχε προαναγγελθεί την περασμένη εβδομάδα από την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πολωνία, παρουσία του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.