ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Συναλλαγή με smartphone POS
Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω smartphone και POS σε σύγχρονο κατάστημα λιανικής.

Η Samsung Pay σταματά τη συνεργασία με το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir

Τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόσθετες σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών (NSPK), το οποίο διαχειρίζεται τις κάρτες Mir.

Η υπηρεσία πληρωμών Samsung Pay, που ανήκει στη νοτιοκορεατική Samsung Electronics, θα σταματήσει να εξυπηρετεί τις εθνικές κάρτες πληρωμών Mir της Ρωσίας από τις 3 Απριλίου, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο συστήματα πληρωμών.

Οι κάρτες πληρωμών που εκδίδει η Mir απέκτησαν μεγαλύτερη αξία από τότε που οι αμερικανικές ανταγωνιστικές κάρτες πληρωμών σταμάτησαν την έκδοση τους στη Ρωσία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και οι κάρτες πληρωμών τους που είχαν εκδοθεί στην Ρωσία έπαψαν να ισχύουν στο εξωτερικό.

Τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόσθετες σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών (NSPK), το οποίο διαχειρίζεται τις κάρτες Mir.

«Από τις 3 Απριλίου 2024, η προσθήκη και η χρήση καρτών Mir στο Samsung Pay δεν θα είναι διαθέσιμη», ανέφερε η Samsung Pay σε ανακοίνωση της στον ιστότοπό της.

«Ταυτόχρονα, η λειτουργικότητα της προσθήκης και χρήσης καρτών club/καρτών επιβράβευσης στην εφαρμογή Samsung Pay θα λειτουργεί αμετάβλητη».

Η Samsung Pay δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Λευκορωσία, στην οποία επίσης έχουν επιβληθεί βαριές δυτικές κυρώσεις.

Η NSPK επιβεβαίωσε ότι η χρήση των καρτών Mir στην εφαρμογή Samsung Pay θα ανασταλεί από τις 3 Απριλίου.

«Η υπηρεσία κινητών πληρωμών που είναι προεγκατεστημένη στα smartphones της Samsung αναστέλλει τη συνεργασία της με το σύστημα πληρωμών Mir», δήλωσε η NSPK, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή Mir Pay μπορεί ακόμη να μεταφορτωθεί από το RuStore, μια ρωσική εφαρμογή για χρήστες Android, και το Android App Gallery.

Το πρακτορείο Reuters επαλήθευσε ότι η εφαρμογή Mir Pay app δεν είναι διαθέσιμη στο Apple Store και Google Pay.

«Σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή των Ρώσων, οι Αμερικανοί συντονίσθηκαν με τους Κορεάτες» έγραψε σήμερα ο Αντόν Γκορέλκιν, αντιπρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πολιτική ενημέρωσης, στην εφαρμογή Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τρεις ρωσικές πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι ζημιές από τα πλήγματα αξιολογούνται.
Παγετώνας στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρειες χώρες διαψεύδουν Τραμπ για «ρωσοκινεζικά πλοία» στη Γροιλανδία

Διπλωμάτες βόρειων χωρών διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τραμπ για ρωσικά και κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους Financial Times.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones στη Βορονέζ: Μια γυναίκα νεκρή και τρεις τραυματίες

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε νυχτερινή επίθεση με drones στη Βορονέζ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Ζημιές υπέστησαν σπίτια, πολυκατοικίες και σχολείο. Δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος των καταστροφών.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones στη Βορονέζ: Μια γυναίκα νεκρή και τρεις τραυματίες

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε νυχτερινή επίθεση με drones στη Βορονέζ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Ζημιές υπέστησαν σπίτια, πολυκατοικίες και σχολείο. Δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος των καταστροφών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 4 τραυματίες και ζημιές σε κτίρια από ουκρανικά drones

Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες και υλικές ζημιές σε κτίρια προκάλεσε επιδρομή ουκρανικών drones στη ρωσική Βαρόνεζ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές ανεξάρτητα.