ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Συναλλαγή με smartphone POS
Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω smartphone και POS σε σύγχρονο κατάστημα λιανικής.

Η Samsung Pay σταματά τη συνεργασία με το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir

Τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόσθετες σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών (NSPK), το οποίο διαχειρίζεται τις κάρτες Mir.

Η υπηρεσία πληρωμών Samsung Pay, που ανήκει στη νοτιοκορεατική Samsung Electronics, θα σταματήσει να εξυπηρετεί τις εθνικές κάρτες πληρωμών Mir της Ρωσίας από τις 3 Απριλίου, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο συστήματα πληρωμών.

Οι κάρτες πληρωμών που εκδίδει η Mir απέκτησαν μεγαλύτερη αξία από τότε που οι αμερικανικές ανταγωνιστικές κάρτες πληρωμών σταμάτησαν την έκδοση τους στη Ρωσία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και οι κάρτες πληρωμών τους που είχαν εκδοθεί στην Ρωσία έπαψαν να ισχύουν στο εξωτερικό.

Τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόσθετες σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών (NSPK), το οποίο διαχειρίζεται τις κάρτες Mir.

«Από τις 3 Απριλίου 2024, η προσθήκη και η χρήση καρτών Mir στο Samsung Pay δεν θα είναι διαθέσιμη», ανέφερε η Samsung Pay σε ανακοίνωση της στον ιστότοπό της.

«Ταυτόχρονα, η λειτουργικότητα της προσθήκης και χρήσης καρτών club/καρτών επιβράβευσης στην εφαρμογή Samsung Pay θα λειτουργεί αμετάβλητη».

Η Samsung Pay δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Λευκορωσία, στην οποία επίσης έχουν επιβληθεί βαριές δυτικές κυρώσεις.

Η NSPK επιβεβαίωσε ότι η χρήση των καρτών Mir στην εφαρμογή Samsung Pay θα ανασταλεί από τις 3 Απριλίου.

«Η υπηρεσία κινητών πληρωμών που είναι προεγκατεστημένη στα smartphones της Samsung αναστέλλει τη συνεργασία της με το σύστημα πληρωμών Mir», δήλωσε η NSPK, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή Mir Pay μπορεί ακόμη να μεταφορτωθεί από το RuStore, μια ρωσική εφαρμογή για χρήστες Android, και το Android App Gallery.

Το πρακτορείο Reuters επαλήθευσε ότι η εφαρμογή Mir Pay app δεν είναι διαθέσιμη στο Apple Store και Google Pay.

«Σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή των Ρώσων, οι Αμερικανοί συντονίσθηκαν με τους Κορεάτες» έγραψε σήμερα ο Αντόν Γκορέλκιν, αντιπρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πολιτική ενημέρωσης, στην εφαρμογή Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ειδικός απεσταλμένος Γουίτκοφ θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα

Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ενδέχεται να συμμετάσχει και ο Τζάρεντ Κούσνερ, δήλωσε ο Τραμπ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το νέο αμερικανικό σχέδιο ίσως φέρει ουσιαστικές συμφωνίες

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι νέες αρχές του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν σε βαθύτερες συμφωνίες, ενώ τόνισε πως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ και την αντίδραση της Μόσχας.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Προτείνει ξανά Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για απευθείας ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η Τουρκία παραμένει διαθέσιμη να διαμεσολαβήσει και να στηρίξει κάθε διπλωματική προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Αυξημένη πίεση στη Ρωσία έως ότου επιδιώξει ειρήνη στην Ουκρανία

Η Φον ντερ Λάιεν διαπιστώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για ειρήνη στην Ουκρανία και δηλώνει ότι οι κυρώσεις πιέζουν τη Ρωσία. Επισημαίνει πως η πίεση θα συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία δείξει πρόθεση για πραγματική ειρηνευτική διαδικασία.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Στήριξη για δίκαιη ειρήνη και πίεση στη Ρωσία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» την ανάγκη ενότητας και συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία και χαιρέτισε τις αμερικανικές προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπάρχει ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Μακρόν, μιλώντας στη διάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων», τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για πρόοδο σε διαρκή ειρήνη Ουκρανίας-Ρωσίας, υπό προϋπόθεση ισχυρών εγγυήσεων ασφάλειας για το Κίεβο και χάρη στη νέα δυναμική διαλόγου.