ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Italy, Italia, Meloni
Φωτο: Shutterstock

Παροχή ευρωπαϊκής στήριξης στον Λίβανο ζητά η Τζόρτζια Μελόνι

«Πρόκειται για έγκλημα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε και για να μην καμφθεί η αντίσταση του ουκρανικού λαού λόγω του σκότους, της πείνας και του ψύχους», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

«Στην Ουκρανία συνεχίζεται η αδιάκοπη ρωσική επίθεση κατά μη στρατιωτικών υποδομών. Πρόκειται για έγκλημα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε και για να μην καμφθεί η αντίσταση του ουκρανικού λαού λόγω του σκότους, της πείνας και του ψύχους», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Μιλήσαμε κυρίως για εξωτερική πολιτική, με την επιβεβαίωση των θέσεων που εκφράστηκαν ήδη σε προηγούμενες συνόδους, αλλά και με μια σημαντική καινοτομία: αφορά το αίτημά μας για παροχή ευρωπαϊκής στήριξης στον Λίβανο, ο οποίος είναι σε σαφώς δύσκολη θέση, λόγω και των πολυάριθμων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα αυτή. Το συγκεκριμένο θέμα συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα της συνόδου και η ευρωπαϊκή πρόθεση για παροχή βοήθειας είναι σαφής», πρόσθεσε η Μελόνι.

Αναφερόμενη στην Τυνησία, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε: «Τα μεταναστευτικά ρεύματα, έχουν σαφώς μειωθεί. Η δουλειά που κάναμε άρχισε να φέρνει αποτελέσματα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Τυνησία, διότι δεν μπορούμε να νομίζουμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματά μας, μεταθέτοντάς τα σε άλλες χώρες. Υπάρχει και το θέμα της Λιβύης, το οποίο αντιμετωπίζουμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για το οποίο ελπίζουμε να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες».

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης εξέφρασε ικανοποίηση για την αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ενώ πρόσθεσε ότι έτυχε συζήτησης και εμβάθυνσης το θέμα της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, με ειδική αναφορά στην ενέργεια, όπως και η εφαρμογή πολιτικών με στόχο την δημογραφική στήριξη της Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την στήριξη στη Ρωσία επιβάλλει η ΕΕ

Στο πλαίσιο των κυρώσεων απαγορεύεται η εξαγωγή υλικών ή εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και τη βιομηχανική παραγωγή drone, ενώ επιβάλλονται επίσης ταξιδιωτικοί περιορισμοί και δέσμευση περιουσίας.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ ύψους 50 δισ. έρχεται για την Ουκρανία

Η σημερινή απόφαση θα επιτρέψει στην Επιτροπή να εκταμιεύσει έως και 1,89 δισεκατομμύρια ευρώ σε προχρηματοδότηση, ενώ έχει ήδη καταβληθεί στο Κίεβο, το ποσό των 6 δισεκ. ευρώ, ως χρηματοδότηση-γέφυρα.
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης της διαφθοράς στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τους Ιταλούς οικοδεσπότες, η διήμερη συνάντηση στην πόλη της βόρειας λιμνοθάλασσας αφορά την αποτροπή κάθε μορφής παράνομης χρήσης των χρημάτων που προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρότερο σύμβολο και μεγαλύτερη χρήση αυτών των χρημάτων από το να γίνει η Ουκρανία και όλη η Ευρώπη ένα ασφαλέστερο μέρος για να ζεις» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.