ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Πολωνός συνελήφθη για συμμετοχή σε σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Η SBU, η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι συνελήφθη Πολωνός πολίτης που «συνεργάστηκε με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Πολωνός που φέρεται να συνεργάζεται με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή σε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές και πολωνικές αρχές.

Η SBU, η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, ανέφερε σε δήλωση ότι Πολωνός πολίτης που «συνεργάστηκε με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνελήφθη».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η SBU ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος σχεδίαζε «να συλλέξει και να μεταφέρει» στη Ρωσία πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ζέσουφ στην ανατολική Πολωνία.

Ο Ζελένσκι και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι πετούν συχνά από και προς το αεροδρόμιο.

«Αυτό θα βοηθούσε, μεταξύ άλλων, τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολωνία» σημείωσε η SBU.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις χώρες ΕΕ ζητούν χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Η Πολωνία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Σουηδία ζητούν με επιστολή να αξιοποιηθούν τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ για μεγαλύτερη στήριξη στην Ουκρανία, παρά τις αντιδράσεις, κυρίως από το Βέλγιο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος Kh-101 φέρεται να έπεσε σε πολωνικό έδαφος

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε πως το αντικείμενο που έπεσε στην ανατολική χώρα φαίνεται να είναι ρωσικός πύραυλος Kh-101, εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Οι αρχές διενεργούν έρευνα, ενώ ζητήθηκε συνδρομή Ουκρανών ειδικών.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 13 νεκροί από ρωσικά πλήγματα με 70 πυραύλους και 280 drones

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία, που έπληξαν μέχρι και τη Λβιβ, ενώ η Πολωνία απογείωσε μαχητικά. Ο Ζελένσκι επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας από τους συμμάχους.