ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Περικοπές θέσεων εργασίας για την Tesla ετοιμάζει ο Έλον Μασκ 

Οι επενδυτές έχουν καλέσει όλο και περισσότερο τον Μασκ να επικεντρωθεί περισσότερο στο μάρκετινγκ, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει επιβραδυνθεί και περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν εισέλθει στην αγορά

Η Tesla Inc. μείωσε μια νεοσύστατη ομάδα μάρκετινγκ στο πλαίσιο των απολύσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. 

Η ομάδα «αναπτυξιακού περιεχομένου» της εταιρείας στις ΗΠΑ, με 40 εργαζομένους, καταργήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων περικοπών θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία εξακολουθεί να διαθέτει μια μικρότερη ομάδα μάρκετινγκ στην Ευρώπη. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία απέφευγε επί μακρόν τις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές, έντυπες ή διαδικτυακές διαφημίσεις - και είχε χτίσει ένα εμπορικό σήμα σε μεγάλο βαθμό από στόμα σε στόμα - προτού ο 'Ελον Μασκ δηλώσει πέρυσι ότι η Tesla «θα δοκιμάσει λίγη διαφήμιση και θα δούμε πώς θα πάει». 

Οι επενδυτές έχουν ζητήσει από τον Μασκ να επικεντρωθεί περισσότερο στο μάρκετινγκ, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει επιβραδυνθεί και περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν εισέλθει στην αγορά. Ο εναγκαλισμός της Tesla με τη διαφήμιση συνέπεσε επίσης σε μεγάλο βαθμό με την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, το οποίο μετονόμασε σε X. 

Η αναταραχή στην ομάδα ανάπτυξης της Tesla υπογραμμίζει την προοπτική για περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας της εταιρείας, οι οποίες, όπως δήλωσε ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα, θα επηρεάσουν περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Το Bloomberg ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να πλησιάσει το 20% σε ορισμένα τμήματα, γεγονός που ενδεχομένως θα ωθούσε τον συνολικό αριθμό των απολύσεων να ξεπεράσει τις 20.000.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αποχώρησε και άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος από την Tesla του Έλον Μασκ

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έχει περικόψει θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον οργανισμό, στοχεύοντας σε μείωση του προσωπικού κατά περίπου 20%, ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.
google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Απόλυση 28 εργαζομένων της Google για μια σύμβαση με το Ισραήλ

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την ακύρωση μιας σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που λέγεται Project Nimbus, για υπηρεσίες απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) που παρέχονται στον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε το σχέδιο για φθηνό Tesla: Ο Ε. Μασκ φοβήθηκε του Κινέζους

Το Reuters αποκαλύπτει ότι το πιο φιλόδοξο σχέδιο της Tesla για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού έχει πλέον εγκαταλειφθεί και η εταιρεία στρέφεται στα ρομποτικά ταξί. «Είναι ψέματα», απαντά ο Μασκ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός διευθυντής της Google ανακοίνωσε νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Bell προχωράει σε 1.300 απολύσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ζημιές αυξάνονται κάθε χρόνο παρά την ηγετική θέση του ομίλου στην αγορά με τα έσοδα να συρρικνώνονται εξαιτίας της κυριαρχίας των ψηφιακών πλατφορμών και κοινωνικών δικτύων.
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κίνα ο Έλον Μάσκ για τα επόμενης γενιάς οχήματα της Tesla

Ο δισεκατομμυριούχος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη εδώ και πάνω από τρία χρόνια στην Κίνα, η οποία είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας για την Tesla καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως ηλεκτρικών οχημάτων.