Φώτο: Shutterstock

Όλοι εναντίον του Μπλούμπεργκ στο ντιμπέιτ Δημοκρατικών

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών εξαπέλυσαν επίθεση στον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλουμπεργκ που έκανε το ντεμπούτο του σε εθνικό ντιμπέιτ.

Καθώς τελειώνει η άμμος στην κλεψύδρα για να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί τον υποψήφιο που θα διεκδικήσει το χρίσμα για την θέση του Αμερικανού προέδρου, εντείνονται οι αντιπαλότητες μεταξύ των υποψηφίων. Κάτι το οποίο έγινε εμφανές στο τελευταίο ντιμπέιτ με τους υποψηφίους να επιτίθονται συνολικά στον Μάικλ Μπλουμπεργκ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, συγκέντρωσε τα πυρά των συνυποψηφιών του, για παλαιότερες δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τα ιστορικά γεγονότα αλλά και τα σεξιστικά σχόλια, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία του για να αναρριχηθεί στις δημοσκοπήσεις.

Η ατμόσφαιρα υπερθερμάνθηκε στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, με όλους να έχουν έναν νέο στόχο επί σκηνής: τον Μάικ Μπλούμπεργκ σχολιάζει το POLITICO. Για πρώτη φορά, μετά την αργοπορημένη είσοδό του στην προεκλογική κούρσα και έπειτα από μία διαφημιστική καμπάνια 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπλούμπεργκ βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πέντε Δημοκρατικούς, οποίοι είχαν στόχο να τον «εξολοθρεύσουν»τηλεοπτικά.

Ο Μαίκλ Μπλούμπεργκ υπερασπίστηκε τις θέσεις του και δήλωσε πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ έδειχνε πως δεν περνούσε καλά και ήταν διστακτικός μερικές στιγμές όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών κατέκριναν επίσης τον Μάικλ Μπλούμπεργκ για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες αλλά και στην υποστήριξη που παρείχε ως δήμαρχος στους αστυνομικούς για να σταματούν και να ελέγχουν αδιακρίτως τους πολίτες που είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν περισσότεροι οι μαύροι και οι λατίνοι κάτοικοι της πόλης.

Κατηγόρησαν επίσης τον Μαικλ Μπλούμπεργκ πως προσπαθεί να «αγοράσει» την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο και σημειώνουν πως οι επιδόσεις του σαν δήμαρχος και επιχειρηματίας δεν είναι αρκετά για να νικήσει τον Τραμπ. Χαρακτηριστικά η Ελίζαμπεθ Γουόρεν τόνισε πως «οι Δημοκρατικοί παίρνουν τεράστιο ρίσκο αν απλά αντικαταστήσουν έναν αλάζονα δισεκατομμυριούχο με έναν άλλον».

Ωστόσο, ο Μπλούμπεργκ δεν ήταν ο μόνος που συγκέντρωσε τα φραστικά πυρά των υπόλοιπων υποψηφίων. Ο Μπέρνι Σάντερς, που προηγείται πλέον στον προκριματικό κύκλο, βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήσεις που ήταν σχετικές με το πρόγραμμα γενικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας το οποίο προωθεί κομβικά ο ίδιος.

Ο Σάντερς βρέθηκε σε δύσκολη θέση και εξαιτίας της άρνησής του να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, μετά το έμφραγμα το οποίο υπέστη.

Στο μεταξύ, μία δημοσκόπηση (NBC News / Wall Street) έδειξε ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων δεν αισθάνονται άνετα με την υποψηφιότητα ενός σοσιαλιστή για την προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά, έδωσε έμφαση στο ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακόμη και σε αυτή την δημοσκόπηση.

«Ας μιλήσουμε για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ζούμε ήδη από πολλές πλευρές σε μία σοσιαλιστική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας υπενθύμισε, έχουμε τον σοσιαλισμό για τους πολύ πλούσιους και τον σκληρό ατομικισμό για τους φτωχούς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ