ΓΔ: 1475.87 -0.36% Τζίρος: 20.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:45:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fed, HPA, USA
Φωτο: Shutterstock

Μέστερ: Tα επιτόκια πρέπει να κρατηθούν ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα

Η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η Μέστερ, προσθέτοντας ότι αναμένει ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί με πιο αργό ρυθμό από ό,τι πέρυσι. 

Η πρόεδρος της Fed, Λορέτα Μέστερ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να είναι βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πορεία προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας και πρότεινε οι αξιωματούχοι να διατηρήσουν τα επιτόκια αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να το πετύχουν.

Η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η Μέστερ, προσθέτοντας ότι αναμένει ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί με πιο αργό ρυθμό από ό,τι πέρυσι. 

«Τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη» σημείωσε η Μέστερ σε εκδήλωση στο Οχάιο. «Η διατήρηση της περιοριστικής στάσης για μεγαλύτερο διάστημα θα ήταν κατάλληλη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο καθώς αποκτούμε μεγαλύτερη σαφήνεια για την πορεία του πληθωρισμού» ανέφερε. 

«Η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής μας τοποθετεί σε καλό σημείο για να διαχειριστούμε τα ρίσκα που μπορεί να δημιουργηθούν» ανέφερε. «Μια πολύ πρόωρη ή μεγάλη μείωση των επιτοκίων χωρίς επαρκείς ενδείξεις που να μας δίνουν αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή τροχιά για να επιστρέψει έγκαιρα πίσω στο 2% θα έθετε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε κάνει στον πληθωρισμό» τόνισε. 

Η Mέστερ, η οποία ψηφίζει για τις αποφάσεις πολιτικής φέτος, αποχωρεί στα τέλη Ιουνίου, όταν λήξει η θητεία της. 

 

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πάουελ: H Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο χρόνο

«Δεν περιμέναμε ότι το μονοπάτι για τον πληθωρισμό δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να επενεργήσει στην οικονομία» τόνισε.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζ. Πάουελ: Είμαστε έτοιμοι για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Fed προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά της ως προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αυξάνοντας την προοπτική πρόσθετων αυξήσεων των επιτοκίων.
Jerome-Powell-FED
ΔΙΕΘΝΗ

Αναπτερώνονται οι ελπίδες των επενδυτών για «ομαλή προσγείωση» στις ΗΠΑ

Ευφορία στη Wall Street μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας που έδειξαν αύξηση εργατικού δυναμικού και αποθέρμανση προσλήψεων και αμοιβών. Πάντως, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Fed παραμένουν επιφυλακτικοί.