ΓΔ: 2009.62 -0.78% Τζίρος: 108.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:33
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
Έντονη ζέστη από ισχυρό καλοκαιρινό καύσωνα, χαρακτηριστική εικόνα ηλιόλουστου ουρανού.

Ιορδανοί πέθαναν από θερμοπληξία στη διάρκεια του Χατζ στη Σαουδική Αραβία

Μερικοί από αυτούς πέθαναν από θερμοπληξία και άλλοι 17 αγνοούνται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας. Τουλάχιστον έξι από τους θανάτους σχετίζονταν με υπερθέρμανση, ανέφερε το υπουργείο.

Δεκατέσσερις Ιορδανοί μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος του Χατζ στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Reuters.

Μερικοί από αυτούς πέθαναν από θερμοπληξία και άλλοι 17 αγνοούνται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας.

Τουλάχιστον έξι από τους θανάτους σχετίζονταν με υπερθέρμανση, ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αύριο η θερμοκρασία στη Μέκκα μπορεί να φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Το Χατζ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στον κόσμο. Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια προσκυνητές αναμένεται να παρευρεθούν φέτος, σύμφωνα με την επικεφαλής στατιστική υπηρεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Τα τελευταία 30 χρόνια, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του Χατζ, σε συγκρούσεις, σε πυρκαγιές σκηνών, από ζέστη και άλλους λόγους. Την Πέμπτη, το Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε σύσταση προειδοποιώντας για απότομη αύξηση των θερμοκρασιών και συμβουλεύοντας τους προσκυνητές να παραμείνουν ενυδατωμένοι και να αποφύγουν να παραμείνουν σε εξωτερικούς χώρους κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε την Τρίτη ότι συντονίζει με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας τις διαδικασίες για την ταφή ή τη μεταφορά των σορών των νεκρών σύμφωνα με τις επιθυμίες των οικογενειών τους. Το 2015, τουλάχιστον 2.070 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια του Χατζ κοντά στη Μέκκα, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters εκείνη την εποχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχυρός κυκλώνας Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας Μελίσα κινείται ταχύτατα προς τις Βερμούδες μέσω Καραϊβικής

Ο κυκλώνας Μελίσα σάρωσε την Καραϊβική, προκαλώντας 29 θανάτους σε Αϊτή και Τζαμάικα, και κινείται ενισχυμένος προς τις Βερμούδες. Σφοδρές βροχές και άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε Μπαχάμες και Τερκς και Κέικος.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 30 Οκτωβρίου 2025

Λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Μελίσα: Ο χειρότερος του αιώνα, απειλεί 1,5 εκατ. στη Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μελίσσα, ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, απειλεί άμεσα 1,5 εκατ. ανθρώπους, με κινδύνους από πλημμύρες και ανέμους πάνω από 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.
Σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 28 Οκτωβρίου 2025

Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, Ιόνιο και Ανατολικό Αιγαίο.