ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ουγγαρία επιδιώκει να προσβάλει απόφαση της ΕΕ για παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Νωρίτερα σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ βρήκε τρόπο να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.

Μια ομάδα Ούγγρων νομικών στις Βρυξέλλες αναζητεί τρόπους να προσβάλει απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια παρακάμπτοντας την αντίθεση της Βουδαπέστης, όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο.

Νωρίτερα σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.

Το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε σήμερα το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 φυσικά πρόσωπα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία 5 δισ. ευρώ της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Η συμφωνία θα εισφέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης μέχρι το τέλος του έτους, τα οποία θα προστεθούν στα 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευτεί από τις αρχές του 2022.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ευρωπαίων ηγετών για τη βοήθεια 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε πως οι χώρες της ΕΕ για ακόμη μια φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, σημειώνοντας τον ηγετικό ρόλο της Ένωσης με τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση στο Κίεβο.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης 20 δισ στην Ουκρανία σχεδιάζει η ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ΕΕ προσανατολίζεται να ενισχύσει το Κίεβο με την έκδοση αμοιβαίου χρέους, καθώς παραμένει αρνητική η Ουγγαρία στην εκταμίευση του ποσού από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
ΔΙΕΘΝΗ

Άρνηση Σλοβακίας και Ουγγαρίας για νέα αποστολή βοήθειας σε Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε τα κράτη μέλη να κάνουν μεγαλύτερες συνεισφορές ώστε να χορηγηθεί ποσό 50 δισεκ. ευρώ στο Κίεβο και να αφιερωθούν επιπλέον 15 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης.