ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα σε Amazon και Ebay για υπερτιμολόγηση σε μάσκες στην Ιταλία

Μπροστά στην επιδημία του κοροναϊού, οι Ιταλοί σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προστασίας και απολυμαντικά τζελ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία και σε πολλά σούπερ μάρκετ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και το Ebay, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τις πωλήσεις σε τιμές χρυσού μασκών και απολυμαντικών τζελ, μεσούσης της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε με ικανοποίηση σήμερα η ιταλική Ένωση Καταναλωτών.

«Σούπερ νέα! Συνιστά εθνική ντροπή να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ιταλών» σχολίασε σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών UNC Μασιμιλιάνο Ντόνα.

«Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οι αστρονομικές τιμές των προϊόντων, αλλά και η πώληση ακατάλληλων μασκών, που δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα, ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται από νοσούντες από τον κοροναϊό» υπογράμμισε.

Μπροστά στην επιδημία του κοροναϊού, οι Ιταλοί σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προστασίας και απολυμαντικά τζελ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία και σε πολλά σούπερ μάρκετ στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι απατεώνες δεν άργησαν να εμφανιστούν και να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους.

Χθες το πρωί, ένας χρήστης πωλούσε μια φιάλη αντιβακτηριδιακού διαλύματος έναντι 300 ευρώ στον ιστότοπο Ebay. Για ένα απολυμαντικό για βρέφη, οι τιμές ξεκινούσαν από 240 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μελόνι για κόμβους επιστροφής μεταναστών - «Η Ευρώπη σε σωστή πορεία»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση αυστηρότερων κανόνων επαναπατρισμών από το Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρώπη κινείται προς πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, με ενισχυμένο έλεγχο συνόρων.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και η διευθύντρια του γραφείου

Η Τζόρτζια Μελόνι έκανε δεκτές τις παραιτήσεις δύο στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά το αρνητικό δημοψήφισμα και προσωπικά ζητήματα που ήρθαν στη δημοσιότητα, με σχετικές πιέσεις από την ίδια.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Δικαιοσύνης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα

Ο Κάρλο Νόρντιο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την απόρριψη της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στο ιταλικό δημοψήφισμα, δήλωσε πως σέβεται τη λαϊκή βούληση και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του.
Όμιλος Antenna
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος Antenna απέκτησε την ιταλική GEDI που ελέγχει την La Repubblica

Ο Όμιλος Antenna εξαγόρασε τη GEDI, κορυφαίο όμιλο ΜΜΕ της Ιταλίας, αποκτώντας τη La Repubblica, μεγάλους ραδιοσταθμούς και άλλα Μέσα. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη διεθνή παρουσία του, ακολουθώντας το όραμα του Θοδωρή Κυριακού.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Έλι Σλάιν: Η Μελόνι πρέπει να ακούσει ξανά τα αιτήματα της Ιταλίας

Η Έλι Σλάιν δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «όχι» στην κυβέρνηση Μελόνι και κάλεσε να αφουγκραστούν τα αιτήματα της κοινωνίας, τονίζοντας πως διαφαίνεται ήδη εναλλακτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση.