Φωτο: Shutterstock

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζητεί μείωση «άχρηστων εμποδίων»

«Ο ΠΟΥ δεν συνέστησε περιορισμό των ταξιδιών ή των εμπορικών συναλλαγών» και περιορισμοί στα ταξίδια μπορεί να έχουν «αρνητικές συνέπειες στον τομέα του τουρισμού», υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) κάλεσε σήμερα να μειωθούν στο ελάχιστο τα «άχρηστα εμπόδια στην κυκλοφορία και στο εμπόριο σε διεθνές επίπεδο», τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν τα μέτρα καταπολέμησης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

«Ο ΠΟΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εργάζονται σε στενό συντονισμό και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να ενεργήσουν έτσι ώστε η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων να προκαλέσει το ελάχιστο των άχρηστων εμποδίων στη διεθνή κυκλοφορία και στο διεθνές εμπόριο», εξηγεί η υπηρεσία του ΟΗΕ που έχει την έδρα της στη Μαδρίτη.

«Ο ΠΟΥ δεν συνέστησε περιορισμό των ταξιδιών ή των εμπορικών συναλλαγών» και περιορισμοί στα ταξίδια μπορεί να έχουν «αρνητικές συνέπειες στον τομέα του τουρισμού», υπογραμμίζει ο ΠΟΤ.

«Η απάντηση του τουρισμού πρέπει να είναι συνετή και συγκροτημένη απέναντι στην απειλή για τη δημόσια υγεία και να βασίζεται στην εκτίμηση των κινδύνων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες και συστάσεις του ΠΟΥ», εκτιμά η υπηρεσία.

Η επιδημία του νέου κοροναϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα, εξαπλώνεται εδώ και μέρες σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, καθώς και στη λατινική Αμερική με ένα πρώτο κρούσμα σήμερα στη Βραζιλία, αυξάνοντας την παγκόσμια νευρικότητα απέναντι στους κινδύνους των διεθνών ταξιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε κίνδυνο 50 εκατ. θέσεις στον τομέα του τουρισμού

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού προκαλεί σοβαρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση καθώς ο φόβος περιορίζει τους πολίτες με τις απώλειες στις τουριστικές δαπάνες να υπολογίζονται στα 30 με 50 δισ. δολάρια.
Italia-Milano
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από επτά δισ. η ζημιά για τον ιταλικό τουρισμό το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει δέσμη μέτρων ύψους περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, για την στήριξη των τομέων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι και 73 δισ. δολάρια οι απώλειες του τουρισμού εξαιτίας του κοροναϊού

Η επιδημία του νέου κορονοϊού θα προκαλέσει απώλειες τουλάχιστον 22 δισ. δολαρίων στον παγκόσμιο τουρισμό σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο με τα μεγέθη να αυξάνονται κάθε μέρα που εξαπλώνεται ο ιός.
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ των ομολόγων για την κρίση του κορονοϊού ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο πρώην καγκελάριος και ο πρωθυπουργός Βάδης-Βυρτεμβέργης υπογράμμισε την στήριξή του στην έκδοση ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.