ΓΔ: 2592.93 0.42% Τζίρος: 122.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:37
Φώτο: ΑΠΕ

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Ελλάδας να προστατέψει τα σύνορά της

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει στα σύνορά της τους νόμους της.

Δήλωση αμερικανικής στήριξης προς την χώρα μας από αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόζει τους νόμους της στα σύνορά της.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους πάνω στα σύνορα της» σημειώνει χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα του Έβρου, όπου πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

«Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα», συνέχισε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε την Τουρκία και την Ελλάδα να διασφαλίσουν ότι θα διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση κατά έναν τρόπο που θα είναι συμβατός τόσο με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και με το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΕΕΘΑ - Γερουσιαστή ΗΠΑ για άμυνα, ενέργεια, ασφάλεια Μεσογείου

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Rick Scott και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για να συζητήσουν θέματα αμυντικής συνεργασίας, ενέργειας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνομιλίες με Ρωσία και Κίνα για αποπυρηνικοποίηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα διεξάγουν συνομιλίες για πυρηνικό αφοπλισμό, με αφορμή τα μεγάλα αποθέματα τους. Επίσης, ανέφερε πως η Κίνα μπορεί να φτάσει το επίπεδο των ΗΠΑ στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας υπέρ της μη ζωντανής μετάδοσης εκτέλεσης δράστη

Ο Τραμπ ακύρωσε τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν για τη δολοφονία 13 στρατιωτών, απόφαση που είχε προκαλέσει αίσθηση όταν την ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ. Το Πεντάγωνο στηρίζει την επιλογή του προέδρου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.