ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έκρηξη στην Ουκρανία
Μεγάλη έκρηξη και καπνός σε ουκρανικό πεδίο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ρωσική αεροπορική βάση και αποθήκες καυσίμων έπληξαν οι Ουκρανοί

Η επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων κι αποθηκευτικών χώρων με λιπαντικά στις περιοχές του Μπιέλγκοροντ, του Κουρσκ, και του Ροστόφ προκάλεσε φωτιά σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου.

Ότι επιτέθηκε στην αεροπορική βάση Μοροζόφσκ της Ρωσίας καθώς και σε υποδομές αποθήκευσης καυσίμων σε τρεις ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανικός στρατός.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση έπληξε μία αποθήκη πυρομαχικών, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποθηκεύσει κατευθυνόμενες βόμβες αέρος-εδάφους, μεταξύ άλλων πυρομαχικών κι εξοπλισμού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί όπου κι αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή λύση μαζί με τους συμμάχους μας -μία λύση ασφάλειας», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους του στη Δύση, προκειμένου να του δώσουν την άδεια για τη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων σε επιθέσεις μακράς εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, επιπρόσθετα, με τα πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων κοντά στα ουκρανικά σύνορα με τη Ρωσία.

Η επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων κι αποθηκευτικών χώρων με λιπαντικά στις περιοχές του Μπιέλγκοροντ, του Κουρσκ, και του Ροστόφ προκάλεσε φωτιά σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου, σύμφωνα με την αναφορά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στη Ρωσία, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξέσπασε φωτιά στις δεξαμενές σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι του Ροστόφ, μετά από μία επίθεση με drone.

Ο περιφερειάρχης του Μπιέλγκοροντ ανέφερε επίσης, ότι από τις επιθέσεις με drone που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία προκλήθηκε φωτιά και σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή αυτή, προσθέτοντας ότι η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η Ουκρανία έχει αυξήσει δραματικά τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μακράς ακτίνας δράσης την χρονιά που διανύουμε, για την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά ρωσικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σε μία προσπάθεια να καταστρέψει τις υποδομές αποθήκευσης καυσίμων που εφοδιάζουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, πλήττοντας και τη ρωσική οικονομία, ενώ έχουν συμπληρωθεί 29 μήνες από τη ρωσική εισβολή.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από σπάνια ημερήσια επίθεση drone της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σπάνια μαζική επίθεση με drones στην Ουκρανία, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς στην Τσερκάσι και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε 24 ώρες εκτοξεύτηκαν συνολικά περίπου 700 drones, σύμφωνα με το Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απορρίπτει την εκεχειρία του Πάσχα που πρότεινε η Ουκρανία

Η Ρωσία απέρριψε πρόταση της Ουκρανίας για πασχαλινή κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τη "κόλπο δημοσίων σχέσεων". Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι θέλει να προετοιμάσει τις ουκρανικές δυνάμεις για συνέχιση του πολέμου.