ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:27
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Δεκάδες άμαχοι τραυματίες μετά από το νέο ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του Χαρκόβου, ζήτησε εκ νέου η Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ρωσικής επικράτειας.

Μια ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον κτιριακών συγκροτημάτων στο Χάρκοβο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι χθες το βράδυ, εκ των οποίων τρεις ανήλικοι, ηλικίας 8 έως 17 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρία παιδιά, ένα αγόρι 17 ετών, ένα κορίτσι 17 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών», έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram. Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, συμπλήρωσε ο ίδιος. Το πλήγμα διεξήχθη αργά χθες το βράδυ σε μια συνοικία του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), μιας πόλης που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Ρωσία «στοχοθέτησε μια κοινή πολυκατοικία με αεροπορικές βόμβες», κατήγγειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες κάτοικοι «κοιμόντουσαν», σύμφωνα με τον Όλεγκ Σινεγκούποφ. Δύο πολυώροφες πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, διευκρίνισε ο κυβερνήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, διασώστες με τη βοήθεια φακών ερευνούσαν τα συντρίμμια ενός από τα κτίρια που επλήγησαν, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο από το σημείο.

Σε έναν διάδρομο, μία κάτοικος, που έτρεμε και έκλαιγε με αναφιλητά, κρατιόταν γερά από έναν τοίχο, φοβόταν να κατέβει τις σκάλες και να βγει από το κτίριο. Μόλις κατάφερε να κατέβει, αγκάλιασε τη μητέρα της Αλεξάντρα, που ήταν επίσης συγκλονισμένη. «Έχει τρομοκρατηθεί» εξήγησε στο AFP η Αλεξάντρα. Τη στιγμή του βομβαρδισμού «κοιμόμασταν», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιγκόρ Τέρεχοφ, που βρέθηκε στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για έναν πολιτικό στόχο και δεν υπήρχε «τίποτα το στρατιωτικό εκεί». Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο πυραύλους και 80 drone, με την πλειονότητα εξ αυτών να έχει αναχαιτιστεί.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του Χαρκόβου, ζήτησε εκ νέου η Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ρωσικής επικράτειας. «Πρέπει να ενισχύσουμε τις ικανότητές μας για να προστατεύουμε καλύτερα ζωές και να εγγυηθούμε την ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους, υποσχόμενος να «πείσει» τους συμμάχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Λουγκάνσκ: 9 νεκροί σε ουκρανική επίθεση σε ρωσικό λεωφορείο

Εννέα νεκροί αναφέρθηκαν μετά από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο στην υπό ρωσικό έλεγχο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον Μόσχα διορισμένο κυβερνήτη. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν από ανεξάρτητες πηγές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενισχύουμε το μέτωπο Ντονέτσκ με νέα τμήματα και διοικητές

Η Ουκρανία ενισχύει το ανατολικό μέτωπο του Ντονέτσκ με δύο νέες μονάδες υπό διακεκριμένους διοικητές, τους Ντενίς Πορκοπένκο του Αζόφ και Άντριι Μπιλέτσκι του τρίτου Σώματος Στρατού, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά πιο ενεργό ρόλο της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Κίνα και αναμένει πως το Πεκίνο θα διαδραματίσει σημαντικό διπλωματικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Τραυματισμός και πυρκαγιά σε αποθήκη στη Ρωσία από ουκρανικά drones

Αποθήκη της Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ Ρωσίας τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από ουκρανική επίθεση με drones, σύμφωνα με τις αρχές. Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε, ενώ καταρρίφθηκαν 16 ουκρανικά drones. Η φωτιά κάλυψε 100.000 τ.μ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία διαπραγματεύονται εκτεταμένη ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ρωσία και Ουκρανία διαπραγματεύονται νέα, μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, σύμφωνα με τη Ρωσίδα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από το 2022 έχουν ήδη γίνει χιλιάδες ανταλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών.