ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στραμμένο το βλέμμα της αμερικανικής οικονομίας στις εξελίξεις για τον κοροναϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχθεί πλήγμα από την έξαρση του κοροναϊού, με τον πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Ντάλας να τονίζει πως η Fed παρακολουθεί στενά την εξάπλωση του ιού που θα κρίνει τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την έξαρση του κοροναϊού, αλλά προέβλεψε ότι η πρόκληση αυτή θα αντιμετωπιστεί και υπερασπίστηκε την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του.

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Κάπλαν πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας στο Ντάλας (the Federal Reserve Bank of Dallas), δήλωσε χθες ότι θα παρακολουθεί στενά πόσο γρήγορα και σε ποια έκταση εξαπλώνεται ο κοροναϊός στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος καλείται να αποφασίσει σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο Μάρτιο.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από τον κοροναϊό όπως είπε ο Κάπλαν θα είναι «ένας σημαντικός παράγοντας για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνουν περισσότερα» στον τομέα της νομισματικής πολιτικής. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Fed έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, apolimansi
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη προβληματίζει τις ΗΠΑ

Η νέα παραλλαγή, που έχει ορισμένες ομοιότητες με την πιο μεταδοτική νοτιοαφρικανική παραλλαγή έχει εμφανιστεί, ανεξάρτητα, σε πολλά μέρη του κόσμου, μία ένδειξη πως παρέχει στον κορονοϊό σημαντικό πλεονέκτημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια

Νέες μελέτες τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο κατά πόσο η παραλλαγή της Καλιφόρνια αποτελεί όντως πηγή ανησυχίας ή όχι, που θα έλθει να προστεθεί σε άλλες παραλλαγές.