ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Italia-Milano
Shutterstock

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην Ιταλία

Θα παραταθεί η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ιταλία με απόφαση της κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η κυβέρνηση του Τζιουζέπε Κόντε προγραμματίζει την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τελη Μαρτίου, ενώ ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της "κόκκινης ζώνης" της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

Ο χθεσινός απολογισμός των θυμάτων του ιού ήταν ο υψηλότερος στη διάρκεια των δύο εβδομάδων κρίσης στη χώρα που έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 197--τον μεγαλύτερο μετά την Κίνα. Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην Ιταλία και πρότεινε στην κυβέρνηση να «συνεχίσει να επικεντρώνεται αυστηρά σε μέτρα περιορισμού» του ιού.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει την λήψη περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού που σαρώνει την χώρα. Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ