ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία

Τρομοκρατική επίθεση στην κρατική αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Πιθανή ύπαρξη θυμάτων.

Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας «νεκρούς και τραυματίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο υπουργός στο X.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πυροβολισμούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής. Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών. Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για επεκτατικές βλέψεις

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως πρόσχημα για να καταλάβει εδάφη στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, αλλά και να επεκταθεί σε Λίβανο και Συρία, μιλώντας σε φόρουμ στην Αττάλεια.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.